Sztárok

Sztárváltó – Dobrády Ákos mérföldkőhöz érkezett

A hetente jelentkező beszélgetéssorozatot a Nők Lapja Cafe olvasói szerkesztik, ők döntik el, kivel készüljön interjú a következő héten. Ezúttal Dobrády Ákoson a sor.

 

Fotó: Sanoma Archív/Németh Gabriella
Fotó: Sanoma archív/Németh Gabriella

– December 28-án hatalmas bulira készülsz a SYMA csarnokban. Nem merészség ebben a gazdasági helyzetben megcélozni egy ekkora helyet?
– Mikor kellene ilyen helyen játszanom, ha nem most, mikor megjelenik az új albumom, melyen azzal az Emiliával énekelek duettet, aki hatmillió lemezt adott el világszerte? A lemez készítésekor egyébként olyan producerek segítették a munkát, akik világsztárokkal működtek együtt ezt megelőzően. A hangmérnököm például egy hatszoros Grammy-díjas szakember volt. Úgy érzem, nagyon jó anyagot sikerült összehoznom, kiváló dalokkal, és mivel szerintem ez mérföldkő a pályámon – merészség ide vagy oda –, megpróbálom megtölteni a csarnokot. Nagyon szépen fogynak a jegyek, én pedig optimista vagyok!

– Mennyiben lesz más a Még közelebb című lemez az előző munkáidhoz képest?
– Nem hoz hatalmas változást. Annyi eltérés lesz csupán, hogy néhány dal erejéig visszautalok a TNT-s időszakra. Mindezek mellett továbbra is markánsan viszem azt a vonalat, ami miatt elkezdtem a szólókarrieremet. Próbáltam figyelembe venni az első lemez után érkező visszajelzéseket, és ennek olvasatában alakítottam az anyagot. Ötven-hatvan dalból választottam ki azt a tizenkettőt, ami végül a korongra került.

– Nem csábító, hogy egy sikeres slágerszerző egy idő után a már bevált formulákat ismételgesse lemezről lemezre?
– Az ember akarva-akaratlanul ismétli magát, ez a dolgok természete. Persze mindenki igyekszik valamiféle kontroll alá vetni magát, hogy ne essen túlzásokba. Számomra a környezetem, a zenészbarátaim, a családtagjaim jelentik ezt. Persze egy dalszerző megérzi, hogy mikor csíp el sikergyanús dallamot. A jó dolgok egyébként nagyon gyorsan születnek. A zeneszerzés nem úgy működik, hogy az ember elkezdi kisakkozni a dolgokat, hanem ösztönös tevékenység. Van úgy, hogy magát a szerzőt is váratlanul éri, amikor kicsúszik valami izgalmas dolog, és örömében felugrik a zongora mellől.

– A koncerten egykori társad, Inti is fellép. Ennyi idő távlatából hogy látod a TNT feloszlását?

– Sosem volt köztünk komoly konfliktus. Tizenkét év alatt maximum kisebb súrlódások fordultak elő, de ezeket mindig sikerült megbeszélnünk. Egyszer sem hagytuk, hogy elmérgesedjen köztünk a viszony. Barátságban váltunk el, és a mai napig is mindketten úgy véljük, jó döntés volt külön folytatni a karrierünket. Fontos korszak volt az életünkben a TNT. Együtt maradhattunk volna a végtelenségig, azonban nem akartuk megvárni, míg nem tudunk megújulni, és elfárad a dolog. Jó, hogy a csúcson hagytuk abba, és tizenkétezer ember előtt zárhattuk le a közös munkát.

Emiliával, a Csillag születikben
Emiliával a Csillag születik-ben

– Az előbb utaltál Emiliára, akivel a múlt héten a Csillag születik-ben is felléptél, és a SYMA csarnokban is a vendéged lesz. Azt rebesgetik, hogy több van köztetek munkakapcsolatnál…
– Emilia nagyon kedves, aranyos, bűbájos hölgy, és nagyon nyitott természetű. Nem tagadom, kölcsönös szimpátia alakult ki köztünk. Talán fogalmazhatunk úgy, hogy ez túlmutat egy egyszerű baráti viszonyon. Kérdés, hogy mit hoz a jövő. Egyelőre mindketten a közös feladatra koncentrálunk.

– Egyre gyakrabban ingázol Svédország és Magyarország között. Elképzelhetőnek tartod, hogy valamikor nemzetközi sikereket is elérsz?

– Sok minden kell ahhoz, hogy valaki ilyen karriert építsen. Nagyon sok tehetség van külföldön, szinte Dunát lehet velük rekeszteni. Akkor lehet előrelépni, ha az ember folyamatosan dolgozik, és szerencséje is van. Jelenleg az itthoni dolgaimra fókuszálok, bár az tény, hogy a kinti producereimnek vannak elképzeléseik, hogyan lehetne nyitni távol-keleti, később pedig európai országok felé az Emiliával közösen előadott duettdallal. Én egyébként már azzal is tökéletesen elégedett lennék, ha más előadók interpretálásában lehetne sikeres a szerzemény.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top