nlc.hu
Sztárok
Összefogtak a színészek

Összefogtak a színészek

Bántalmazott nőkért vonultak utcára a művészek.

Színészek, énekesek álltak az S. O. S. Krízis Alapítvány nőkkel szembeni erőszak megállításáért rendezett gálaműsora és felvonulása mellé. Az alapítvány 2005 óta segíti társszervezeteivel együtt a családon belüli erőszak áldozatait.

„Nem tehetünk úgy, mintha a családon belüli erőszak magánügy lenne – mondta Vándor Éva, a József Attila Színház művésze. – Mélyen elítélem az erőszak minden formáját, de különösen fájdalmas, ha valakit a saját családjában, a saját otthonában félemlítenek meg, bántalmaznak.”

A rendezvényen részt vett Kubik Anna, Sebestyén Kátja, Simon Boglárka, illetve Gyurin Zsolt, a Jóban Rosszban szereplője, aki egyetlen férfiként állt ki az erőszak ellen: „Elborzaszt a bántalmazás ténye. Az alapítvány ráébresztett: mindenkinek köze van az ügyhöz. Az utcán, akár a közvetlen szomszédunkban is szembesülhetünk a nők bántalmazásával. Az áldozatok köztünk élnek, fontos, hogy észrevegyük őket, és fontos, hogy eljusson hozzájuk a segítség.”

Vándor Éva és Gyurin Zsolt
Vándor Éva és Gyurin Zsolt

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top