Sztárok

Tóth Lüszi: Szeretnék még gyerek maradni

Gyönyörű hangjával, bájos külsejével Tóth Lüszi szinte egyik napról a másikra belopta magát az emberek szívébe. De vajon ez a 13 éves kislány elég érett-e ahhoz, hogy a felnőttek világában boldoguljon? Ki vigyáz erre a gyermekre a sztárság felé vezető úton?

Robog a vonat Kaposvárról Budapestre. Tóth Lüszi mögött egy ajtó bezárult, és egy újabb kapu kinyílt. A kislány maga mögött hagyta vidéki otthonát, hogy a tehetségkutató versenyen ország-világ előtt bebizonyítsa énekesi tudását. „Már egészen kis koromtól énekelek, több népdalversenyt is megnyertem” – mondja Lüszi, aki kis híján lemaradt a Megasztárról. – Amikor hallottam a tévében, hogy gyerekek is jelentkezhetnek a Megasztárra, rögtön szóltam anyukámnak, hogy szeretnék elmenni a meghallgatásra. El is utaztunk Siófokra, de olyan sokan várakoztak előttünk, hogy a mamámnak nem volt kedve órákig álldogálni a tűző napon. Végül mégis kivártuk a sorunkat, mert megígértem anyukámnak, ha elájul, fellocsolom” – meséli kuncogva a kislány.

Biztonságban a mama mellett

Lüszi lett 2008 legjobb női hangja. Ezzel együtt egy új életmód is vár rá. De elég érett-e ahhoz, hogy felfogja, mi történik vele mostanában? „Én akartam szerepelni, nem a szüleim erőltették rám ezt a dolgot. Boldog vagyok, hogy idáig eljutottam. Én voltam a legfiatalabb szereplő, ezért anyukám elkísért, és velem maradt, amíg versenyben voltam. Egy ágyban aludtunk, mert otthon is együtt szoktunk aludni” – mondja Lüszi, akit igen szoros lelki kötelék fűz az édesanyjához. A kislány mamája, Edit nagyon fontosnak tartotta, hogy ezekben a hetekben Lüszi mellett legyen. „Noha Lüszi érettebb a koránál, azért még szüksége van támaszra, segítségre. Nem tud mindenben önállóan, okosan dönteni, ezért vagyok mellette. Egyedül nem engedtem volna fel Budapestre, hiszen ő még gyerek!” – mondja az anyuka.

Hajlamos túlhajszolni magát

Az édesanya érthetően féltette egy szem lányát, hiszen Lüszire most jóval több teher hárult, mint bármelyik vele egykorú gyerekre. „Mozgékony, nagy teherbírású a kislányom, hiszen versenyszerűen lovagol, és különböző szakkörökre jár, de az is igaz, hogy hajlamos túlhajszolni magát. Ha pedig nem pihen eleget, akkor gyomorfájdalmai vannak, és hullik a haja. Egy ilyen stresszes időszakot régebben már átéltünk, és nem szeretném, ha újra hasonló helyzetbe kerülne. Éppen ezért nagyon fontosnak tartom, hogy a mostani feszes időbeosztása mellett legalább kilenc órát aludjon, és kipihent legyen.”

„Hiányzik az apukám”

Lüszi szülei nagy áldozatot hoztak lányukért. A család jelenleg kettészakadt, és egy fizetésből él: a mama a verseny idejére felfüggesztette a zongora-tanárnői állását, hogy Lüszi mellett legyen a fővárosban, a papa pedig Kaposváron maradt, ő az ottani színházban zenészként dolgozik.

A 13 éves kislánynak konkrét elképzelése van az élettel kapcsolatban. „Nem akarok megváltozni. Szeretnék még gyerek maradni!” – mondja mosolyogva Lüszi. De vajon meddig sikerül megőriznie a gyermeki ártatlanságát?

A 13 éves kislánynak nemcsak a születésnapja, a névnapja is ősszel van. „Eredetileg Tóth Lucienne Edit a nevem. A Lucienne francia név, és nincs magyar megfelelője, ezért becéznek Lüszinek.”

 

Megasztár.lap.hu »
Zene.lap.hu »
TV2.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top