Sztárok

Szirtes Tamás újra zsűritag lesz

A Csillag születik után újra döntnök lesz a Madách Színház igazgatója.

fotó: RTL Klub
Fotó: RTL Klub

Új magyar musicalek megalkotására hirdet pályázatot a budapesti Madách Színház, a műfajban már jelentőset alkotó szerzők műveiből pedig a teátrum Best of koncertek címmel indít sorozatot. Szirtes Tamás, a színház igazgatója elmondta: tudatában vannak annak, hogy az alkotói pályázatok kiírása nem elterjedt gyakorlat Magyarországon, a kezdeményezéssel azonban nem a rentabilitás, hanem az értékteremtés a színház célja.
„Sok szerzőnek csak egy lökés kell ahhoz, hogy elinduljon a pályán, reméljük, ezt az impulzust most meg fogják kapni” – mondta a direktor. Természetesen már befutott alkotók jelentkezését is várják. A pályázaton megkötések nélkül bármilyen magyar nyelvű musicallel részt lehet venni, amelyet még nem mutattak be színpadon.
A Szirtes Tamás, Kocsák Tibor, Malek Andrea, Müller Péter, valamint Tihanyi Ákos koreográfus alkotta zsűri dönt a művekről.
Az igazgató a teátrum másik új kezdeményezéséről is beszámolt. Mint elmondta, a 2010-ben induló Best of koncertek elnevezésű sorozatukban külön esteken nyújtanak válogatást a legsikeresebb hazai musicalszerzők dalaiból, természetesen a Madách művészeinek
előadásában, esetenként a szerzők személyes részvételével. A sorozat Dés László, Kocsák Tibor és Várkonyi Mátyás estjeivel kezdődik.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top