nlc.hu
Sztárok
Clooney lehet a befutó

Clooney lehet a befutó

A vezető amerikai kritikusok George Clooney-nak adnák az Arany Glóbuszt.

Clooney lehet a befutóHúsz vezető amerikai kritikus közül tizenegyen George Clooney-nak adnák a legjobb színésznek járó Arany Glóbusz-díjat. A színész az „Egek ura” című filmben nyújtott alakításával rég nem tapasztalt rajongást váltott ki egyszerű nézőkből és vitriolos tollú ítészekből egyaránt. Clooney-nak már most Oscar-díj-esőt jósolnak, bár a hivatalos jelöléseket csak február 2-án ismerheti meg a világ. Az Arany Glóbuszok sorsa hamarabb eldől, január 17-én tartják az átadót.

Az Arany Glóbuszokat a Hollywoodban akkreditált Külföldi Tudósítók Szövetsége ítéli oda (egyetlen magyar tagja van: Návai Anikó), ezért a testület döntése gyakran nem amerikai, hanem európai ízlést tükröz. Az „Egek urá”-ért azonban az amerikai kritikusok még jobban rajonganak, mint a külföldi tudósítók.

Az „Egek ura” hőse egy kirúgási szakértő, aki városról városra repül, hogy kedvesen, de könyörtelenül levezényelje a leépítéseket. Fél életét repülőgépeken és terminálokon tölti, élvezi, hogy nem felelős semmiért, de aztán találkozik egy csodálatos nővel (Vera Farmiga), gondolkodóba esik, és lassan rájön, hogy mihez kezdhetne magával.

Forrás: UIP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top