Sztárok

Gyermeköngyilkosság egy új magyar filmben

A 32. Magyar Filmszemlén legjobb rendezői díjat elnyerő Sopsits Árpád ismét a gyermeki lelket veszi górcső alá.

A hetedik kör című film az elmúlt években Magyarországon megtörtént, megmagyarázhatatlannak tűnő, tragikus kimenetelű eseteken alapul. Az egyikben két tizenéves fiú két nap különbséggel felakasztja magát, a másikban hárman brutálisan agyonverik társukat. A történet a kamaszkorról, az élet és a halál különös megtapasztalásáról szól, amikor a gyermekekben szinte egyszerre ébred fel a szexuális és a halálvágy. Sajnos sokszor nincs értő segítség, hogy ezt az időszakot sérülésmentesen átvészeljék.

A film 12–14 éves gyerekek körében játszódik egy vidéki városban. A banda körül néha feltűnik egy 14 éves vörös, kék szemű, angyalarcú fiú, aki olyan meséket mond, amelyek mindig rosszul végződnek. Egyre többet beszél a halálról, annak szépségéről, és az örömről, amelyet valakinek vagy valaminek az elpusztítása szerez. A banda tagjai kötelező hittanórára járnak. Ahogy a fiú egyre mélyebb hatást gyakorol rájuk, figyelmük úgy élénkül meg a fiatal atyával folytatott beszélgetések során, kérdéseik is egyre szentségtörőbbek… A sötét vég elkerülhetetlen a számukra.

Gyermeköngyilkosság egy új magyar filmben

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top