Sztárok

Kiosztották az Arany Glóbuszt

Vasárnap este Los Angelesben kiosztották az Oscar előfutárának tartott Golden Globe-díjakat.

Meryl Streep
Meryl Streep

A legjobb játékfilm dráma kategóriában az Avatar című világsikerű sci-fi lett, a legjobb rendező díját James Cameronnak ítélték oda, aki a fent említett háromdimenziós szuperprodukcióval versenyzett. A legjobb színésznő díját Sandra Bullock, a The Blind Side című megindító dráma főszereplője kapta. A legjobb színésznek járó szobrocskát Jeff Bridges vehette át, aki a kritikusok szerint élete talán legjobb alakítását nyújtja a Crazy Heart című filmben.

A vígjáték vagy zenés filmek kategóriájában a Másnaposok című alkotás nyerte a legjobb filmnek járó Arany Glóbuszt. A legjobb színésznő Arany Glóbusz-díját ugyanebben a kategóriában Meryl Streep kapta a Julie és Júlia – Két nő, egy recept című filmben nyújtott alakításáért. A legjobb színész Robert Downey Jr. lett, aki a Sherlock Holmes című akciófilm címszerepét, a legendás mesterdetektívet alakítja.

Az Oscar-díj előfutárának is tekintett, 67. alkalommal kiosztott filmdíjak között a legjobb animációs játékfilm kategóriában a Disney–Pixar közös alkotása, a Fel! nyert. A hollywoodi külföldi újságírókat tömörítő Hollywood Foreign Press Association (HFPA) díjkiosztó ünnepségén a legjobb játékfilmes női mellékszereplőnek járó szobrocskát Mo’Nique (Precious) vette át, a legjobb férfi mellékszereplő az osztrák Christoph Waltz (Becstelen brigantyk) lett.

A külföldi filmek között a legjobbnak A fehér szalag című, az első világháború előtt játszódó német drámát ítélték. A legjobb forgatókönyvért az Egek ura című játékfilmet jegyző Jason Reitman és Sheldon Turner vehette át az Arany Glóbuszt.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top