Sztárok

Farkasházi Réka szépségtitka

Magyarországon is felkapott lett a hollywoodi sztárok titkos edzésmódszere.

Farkasházy Réka szépségtitka!A pilates egy olyan edzésmódszer, amely segít karcsúságunk megőrzésében, izomzatunk feszessé tételében, de alkalmazható mozgásszervi betegségek esetén is, hiszen kíméli az ízületeket. A módszer lényege, hogy olyan egyenletes és fokozatosan felépített gyakorlatokból áll, amelyek elősegítik izomzatunk egységes működését. Az edzéshez hozzátartozik egy speciális légzéstechnika is, amelynek segítségével nemcsak a szervezet oxigénellátása növelhető, hanem a fizikai teljesítmény is fokozható.

A pilates egykor a hollywoodi sztárok titkos edzésmódszere volt, ma már nemcsak az USA-ban, hanem Magyarországon is számos híresség kedvelte meg, köztük Farkasházi Réka is. A színésznő négy éve próbálta ki először, és azóta is folyamatosan űzi ezt a fajta edzést. Heti egy-két alkalommal látogat el az edzőterembe, ahol egyéni órák keretében foglalkozik a testével.

– Nemcsak nagyon jó testedzési forma, hanem jó relaxáció is, ezért szokták kicsit tévesen a jógához hasonlítani, mert nagyon magadra figyelsz, és ezért picit ki is kapcsolsz – mondta Réka a Cool Live műsorában. A terhessége előtt is járt már ilyenfajta edzésekre, a kismamák is nyugodtan csinálhatják a várandósság ideje alatt, hiszen méhizom-erősítő hatása is van a programnak, a szülés után pedig segít a test regenerálódásában. Gyors és látványos eredmény azonban csak egy kardioedzéssel kiegészítve érhető el, de az sem árt, ha a siker érdekében mindemellett még az ember diétázik is, vagy megpróbál egészségesen táplálkozni. A színésznő azt mondja, akinek nincs ideje egyéni órákat venni, nyugodtan kipróbálhatja a pilatesgépeket is, hiszen azok használatával is látványos eredmény érhető el bizonyos idő elteltével.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top