Sztárok

Születésnapos sztár: Galambos Lajcsi

Születésnapján köszöntöttük a trombitálás és a szórakoztatóipar koronázatlan királyát, Galambos Lajcsit, aki azt is elárulta, hogy meglepetésekkel készül a rajongói számára.

Születésnapos sztár: Galambos Lajcsi – Mennyire fontosak számodra a születésnapok?

A gyermekeimet arra tanítom, hogy fontosak a családi ünnepek, éppen ezért fontosabbá teszem őket, mint régen. Nem anyagiakra kell gondolni, hanem a gesztusokra, az ölelésekre. Amikor a kislányom született, éppen Dáridó-felvételen voltam, a kisfiam születésénél pedig Bogival vártuk kettesben. Istvánka születéséhez megkaptam a Magyar Köztársasági Érdemrendet, így duplán emlékezetes dátum marad az életemben. A gyerekeim most 11, 10 és 9 évesek, bőven vannak ünnepek a mi családunkban.

Emlékszel, hogy mi volt a legemlékezetesebb ajándékod?

Az életben annyi szép ajándékot kaptam, hogy sorolni is hosszú lenne. Amikor egy kempingbiciklit kaptam a szüleimtől tizenévesen, az nagyon élénken él bennem. Az első lakásom is nagy ajándék volt, amellyel magamat tudtam meglepni.

Érdekel az asztrológia? Tipikus Vízöntőnek tartod magad?

Azt mondják, tipikus Vízöntő vagyok. Fontos nekem a szabadság, de kitűnő partnerem a feleségem, megkapom tőle azt, hogy van egy pici olyan életem, amely erkölcsileg belefér egy házasságba. 12 éve erősítjük már egymást, ami nem kis idő.

Nem tudok elmenni szó nélkül a fogyásod mellett. Mennyit sikerült leadnod?

50 kilót egy év alatt.

Mi volt a legnehezebb a fogyókúrában?

Az első négy hónap. Nem mondom, hogy azt könnyen viseltem, de megérte kitartanom.

Mennyire volt toleráns a családod ebben az időszakban, ők is változtattak az étrendjükön?

Ők is átszoktak a szénhidrátmentes étkezésre. Néha ennék egy szelet kenyeret, de hiába keresek a konyhában, nem is hoznak már haza ilyesmit. Úszni járok reggelenként, kocogok, messze parkolok, hogy sétálni kelljen a kocsiig. A családom maximálisan toleráns ezekben velem.

Születésnapos sztár: Galambos Lajcsi

Mire készülsz most szakmailag?

A Csillag születik-ben való szereplésem felkorbácsolta a kedélyeket. Több ajánlatot kaptam egy smooth jazz kiadványra. Adtam határidőt magamnak, amíg ezt elkészítem. Örökzöldek lesznek a lemezen, ez a zenei stílus nagyon is közel áll hozzám. Úgy gondolom, hogy egy professzionális zenész nem csak egy műfajban tud zenélni. A Stúdió 11-ben Zsoldos Imre és Tomsits Rudolf mellett trombitálhattam, ami nagy ajándék és iskola volt számomra.

Születésnapos sztár: Galambos Lajcsi   Nem félsz attól, hogy a régi rajongóidat nem érinti majd meg ez a stílus?

Nem. Azok az emberek is változnak. Maga a mulatós műfaj komoly másodvirágzását éli, de a két stílus párhuzamosan is tud élni egymás mellett. 

A gazdasági válság hatását te is megérzed a fellépések számában?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy csökkentek a fellépéseim. A városi napok, a falunapok, a témához kapcsolódó rendezvények idén is mentek. Már most le van kötve novemberre fellépésem, és a 2010-es szilveszterem is foglalt. Hamarosan újra lesz Dáridó a képernyőn, az majd még inkább felkavarja a vizet.

Számos előadót felkaroltál, akik azóta sztárként tudnak fellépni. Foglalkozol még az utódok keresésével?

Mindig foglalkoztam vele. Nagyon nehéz ez, és hálátlan is tud lenni. Mint amikor a kismadarat megtanítja az anyja repülni – az kiszáll a fészekből, később pedig nem ismeri meg az anyját. Amikor a TV2-n megszűnt a műsorom, eltűntek mellőlem azok az emberek, akiknek addig fontos voltam. Nem keserűség ez bennem, de azért elgondolkodtató. Elsőként Gáspár Győző keresett meg azután. Lehet rajta nevetni, de ő volt idén is az első, aki felhívott, és felköszöntött a születésnapomon.  

Lajcsit a hazai könnyűzenei élet három kiválósága is felköszönti:

Gáspár Győző: „Boldog születésnapot kívánok a mostohaapámnak, aki 11 évvel ezelőtt felkarolt, aki nélkül nem lehetett volna Romantic, és én sem lennék ma Győzike! Boldog vagyok, hogy minden évben felköszönthetem őt.”

Lang Györgyi: „Kedves Lajcsi, nagyon sajnálom, hogy ennyire sovány lettél, de ennek ellenére nagyon boldog születésnapot kívánok neked!”

Szandi: „Isten éltessen sokáig egészségben! Kívánom, hogy a munkádban is legyél nagyon eredményes, és tudj sok időt tölteni a családoddal is. Maradjanak olyan aranyosak a gyerekeid, amilyenek most!”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top