nlc.hu
Sztárok
Rács mögé kerülhet Erzsébet királynő fia?

Rács mögé kerülhet Erzsébet királynő fia?

Elütött egy rendőrt András yorki herceg, aki ellen a Scotland Yard vizsgálatot indított.

A 49 éves András – II. Erzsébet királynő másodszülött fia – pénteki sajtóbeszámolók szerint a királyi család londoni rezidenciája, a Buckingham-palota egyik oldalsó kapuján akart behajtani, de útját állta két japán turista. A turisták nem vették észre a nagy sebességgel közeledő hercegi terepjárót, és a palotát őrző rendőrök egyike próbálta elterelni őket a jármű elől.  András azonban nekihajtott a rendőrnek, aki karsérülést szenvedett. A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap rendőrségi forrásai szerint a yorki herceg meg sem állt, de még csak nem is lassított az ütközés után, hanem továbbhajtott, “mintha mi sem történt volna”. A sérült rendőr panaszt tett elöljáróinál.
A herceget nem vették őrizetbe és egyelőre nem hallgatták ki, de az ügyben vizsgálat indult, és a Scotland Yard jelenleg a biztonsági kamerák felvételeit tanulmányozza.

András hercegről – aki Nagy-Britannia utazó kereskedelmi nagyköveteként tevékenykedik – köztudott, hogy igencsak szereti a nagyon drága és gyors autókat; flottájában több terepjáró mellett olyan különlegességek is megtalálhatók, mint egy Bentley Arnage vagy egy Aston Martin. A BBC az incidens kapcsán felidézi, hogy a királynő fiát büntették már gyorshajtásért. András egyébként közmegbecsülést vívott ki azzal, hogy harci helikopterpilótaként éles – és életveszélyes – bevetéseken vett részt a Falkland-szigetekért Argentínával 1982-ben megvívott háborúban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top