Sztárok

Hujber Sandra Bullockot akarja

A csodálatos Meryl? A vicces Sandra? A szigorú Helen, esetleg a zsenge Carey? Vagy az ismeretlen, első filmes Gabourey? Ki lesz az idei Oscar-királynő? Hazai férfi sztárjaink leadták a voksukat...


Nézd meg, melyik hollywoodi sztárt választották a magyar színésznők! »


Hajdu Steve:
Helen Mirren (The Last Station)

– Irigykedve nézem a gálákat, és hogy mennyire tudnak örülni az amerikaiak. Ahány magyar díjkiosztón voltam, azokon inkább a szorongást éreztem. Egyéves kemény munka eredménye ez az este. Van, aki kapja a díjat, van, aki adja, és van, akiknek dolgoznia kell, hogy a film tovább menjen. Érdekes a Julie & Julia című film, mert ha nem Meryl Streep szerepel a filmben, akkor biztosan nem lett volna jelentős a produkció. Helen Mirrennek tudok drukkolni, mert ő nagyon komoly színésznő. A királynőért teljesen megérdemelten kapott Oscart, és ezért is megérdemelne egyet. Érdekes lesz az idei két házigazda, Steve Martin és Alec Baldwin is. Nem igazán nagy kedvenceim, de biztosan valami stand-up comedyszerű műsort csinálnak majd a tavalyi show-val szemben.

Hujber Sandra Bullockot akarja


Hujber Sandra Bullockot akarjaMindent az Oscarról!

Oscar 10 legmerészebb döntése »
A 10 legnagyobb csalódásunk Oscarban »
Tíz recept a biztos Oscarra »

Kolovratnik Krisztián: Gabourey Sidibe (Precious: Based on the Novel Push by Sapphire)

– Gabourey Sidibe esete nagyon érdekes, hiszen élete első szerepe, és máris díjra jelölik érte. Nem hátrány, hogy ekkora nevekkel együtt szerepel a legjobbak között, sőt baromi nagy lehetőség ez számára. Én bírom az új arcokat, és mindig örülök, ha új tehetségek tűnnek fel. Egy első filmnél mindig az a fontos, hogy ne érezzem ezt a színészen. Ugyanannyira jónak kell lennie, mintha már tucatnyi munka lenne a háta mögött. Bevallom, hogy nem követem az Oscar-gálákat, bár a filmeket nagyon szeretem. Az Avatarban az érdekelt, hogy micsoda technika kellett hozzá, de egy európai mozira is beülök, ha azt érzem, hogy lehet valami mondanivalója számomra.

Hujber Sandra Bullockot akarja


Kautzky Armand:
Meryl Streep (Julie & Julia – Két nő, egy recept)

– Nem maradok fenn, de felvételről mindig megnézem a gálát. Eltanulandó az amerikaiaktól, hogy megadják a módját a ceremóniának, és nálunk is jó lenne, ha egy-egy elismerés után nőne a színészek gázsija, vagy nagyobb odafigyelést kapnának. Nem szívesen mennék bele abba, hogy mennyire bunda ez az egész, nem bántanám meg a filmakadémiát. Feltételezem, hogy szakmai zsűri dönt, és többször előfordult, hogy én is azoknak ítéltem volna. Szívesen csinálnék itthon a szinkronszínészeknek is Oscart vagy valami hasonló díjkiosztót. Meryl Streepnek szinte minden filmjét láttam, egészen nagyszerű színésznő. Nemcsak drámákban vagy vígjátékokban, hanem musicalekben is zseniális. Remélem, hogy megkapja a díjat ezért az alakításáért.

Hujber Sandra Bullockot akarja

Hujber Ferenc: Sandra Bullock (The Blind Side)

– Az idei öt jelölt színésznő közül Sandra Bullocknak drukkolok, mert szerintem ő méltatlanul nem kapott eddig komoly szerepeket. Remélem, hogy ez a jelölés számára is meghozza majd az átütő, elgondolkodtató, nagy filmeket. Meryl Streep is esélyes lehet idén, ő az, aki a rekordot is tartja a 16 Oscar-jelölésével. Nincs olyan szerep, amelyet ne tudna zseniálisan megformálni. Nem maradok fenn éjszaka, mert hosszú és számomra egészében véve unalmas a gála, de a legizgalmasabb, legérdekesebb jeleneteket utólag mindig megnézem.

Hujber Sandra Bullockot akarja

 
Ernyey Béla: Carey Mulligan (Egy lányról)

– Carey Mulligan a kedvencem az öt jelölt hölgy közül. A Berlinalén volt szerencsém belepillantani a filmbe, és remek alakítást nyújt benne. Örülök, ha lehetőséget kapnak a fiatal, kezdő színészek is. Sokkal izgalmasabb lenne ez a versengés, ha nem mindig ugyanazok a sztárok ülnének az első sorban a jelöltek között. Olyan ez, mint A tojás című regény: mindenki be akar kerülni a tojásba, és amikor bent van, mindent megtesz azért, hogy a többiek ne kerüljenek be. A 60. Berlinale izgalmas volt, sok olyan filmet mutattak be, amely politikailag megkérdőjelezi ezt az édes és nem reális problémákat szétszedő világot. Akkor lesz igazságos a verseny, ha az győz, aki jelen pillanatban a legjobb. A mi szakmánknak ez egy kiemelkedő pillanata, és mindenki arról álmodozik, hogy egyszer ott lehessen, legalább nézőként. Nem maradok ébren miatta hajnalig, de a németeknél komoly összeállítások mennek a tévében, ott fogom majd nézni a felvételt.

Hujber Sandra Bullockot akarja


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top