nlc.hu
Sztárok
Európát nem érdekli az Oscar-díjas film!?

Európát nem érdekli az Oscar-díjas film!?

Bár a Bombák földjén kapta idén az Oscart, a közönség nem mindenhol szereti a filmet.

Európa több mozijában egyszerűen kisétáltak az emberek a Bombák földjén bemutatójáról. Míg Amerikában óriási siker lett az Irakban játszódó háborús alkotás, addig a mi kontinensünkön sokan kifejezetten unalmasnak találják. Itt kevesen érzik át, hogy mi zajlik le egy amerikai katona lelkében, aki Irakban teljesít szolgálatot.

Budapesten pénteken este rendeztek vetítést a filmből, a vetítésen több hazai sztár is tiszteletét tette. Eleve nem volt túl nagy érdeklődés a film iránt, és a végén leginkább unott arcokat láthattunk. Többen itt is elhagyták a termet a film felénél, mások pedig unalmukban a telefonjukat babrálták. Horváth Éva, Szabó Patrícia, Sági Szilárd és Kozso illedelmesen végigülték a 130 perces művet. 

– Úgy érzem, arra tökéletesen jó volt ez a film, hogy az emberek ne csak a híradós tudósítások erejéig lássák, hogy mi zajlik ott – mondta Kozso, aki éveket töltött az Egyesült Államokban. – Általa nagyobb betekintést tudunk nyerni ebbe a feleslegesen zajló háborúba. Nagyon jó propagandafilm, de nem minősítem sem a rendezést, sem a szereplőket. Dokumentumfilmként kell rá tekinteni. Azt gondolom, Amerikában esélye sem volt emellett az Avatarnak arra, hogy megnyerje a díjat, ugyanis a  lehető legaktuálisabb kérdéssel foglalkozik: mit keresnek ott és mekkora hősök az amerikai katonák?

Európát nem érdekli az Oscar-díjas film!?

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top