Sztárok

Sztárok a szenvedélyek rabságában

Corey Haim váratlan és korai halála ismét rávilágított a hollywoodi sztárok esendőségére. A 38 éves színész meg sem tudta közelíteni a nyolcvanas években elért sikereit, évek óta súlyos alkohol- és drogproblémákkal küzdött. Sorstársa azonban több van, mint gondolnánk: többségük nem is titkolja, szenvedélybetegségben szenved.

Bruce Willis – a kártya bűvöletében

Úgy ismeri Las Vegast és különösen a The Palms kaszinóját, mint egy tősgyökeres budapesti a Blaha Lujza teret. Ha világhírű színész vagy, megengedheted magadnak, hogy különteremben verd el a legutóbbi filmed gázsiját. Bruce Willis igazából meg sem érzi, ha több millió dollárt veszít kedvenc játékain: pókeren, kockán, ruletten vagy black jacken. Még egykori feleségével, Demi Moore-ral (aki szintén nagy játékos) kapott rá a szerencsejátékok ízére, azóta azonban egyre nagyobb tételben játszik. Csak a kockán képes néhány perc alatt legalább 100 ezer dollárt (kb. 20 millió forint) elveszíteni, és akkor még nem beszéltünk a többi játékról. Persze aki már 2000-ben 20 millió dollárt (kb. 4 milliárd forint) kapott egy főszerepért (Sebezhetetlen), annak belefér a hazardírozás.

Sztárok a szenvedélyek rabságában

David Hasselhoff – az alkohol fogságában

A Baywatch és a Knight Rider című sorozatok szexszimbóluma annyira lezüllött, hogy mára minden korábbi elismerését és népszerűségét lerombolta. A színész 3 éve ugyan elismerte: alkoholista, de gyorsan hozzátette, hogy leszokik az italozásról. Tette ezt a kijelentést azután, hogy a Los Angeles-i bíróság megengedte, hogy hetente kétszer láthassa kamasz lányait, akiktől korábban éppen káros szenvedélye miatt teljesen eltiltották. Tavaly decemberben azonban ismét címlapokra került, amikor csak a rohammentő gyors kiérkezésének és 16 éves lánya higgadtságának köszönhetően mentették meg az életét. Hasselhoff ugyanis – mivel odahaza nem talált alkoholt – metil-alkoholt ivott.

Sztárok a szenvedélyek rabságában

Mark Owen – az ital rabja

Már a házassága is veszélyben forog az énekesnek, aki csupán 10 év masszív ivás után, a magánéleti gondok miatt ismerte be magának is, hogy az alkohol megszállottja. A Take That frontembere nem sokkal a népszerű angol fiúegyüttes feloszlása után menekült az italba, mert úgy érezte, céltalan lett az élete. Mark ugyan megházasodott, és édesapa lett, az italról mégsem tudott lemondani. Sokáig az újra sikert sikerre halmozó Take That tagjainak sem merte bevallani „rabságát”. Az elmúlt hetekben azonban bevonult egy klinikára, ahol reményei szerint sikerül megszabadítani rossz szokásától.

Sztárok a szenvedélyek rabságában

Naomi Campbell – a hisztérika

Megítélés kérdése, hogy csak az lehet szenvedélybeteg, aki tiltott, mesterséges készítményeket vesz magához, esetleg az is, aki nem tud uralkodni magán. A 40 éves modell többször került bajba, mert nem tudta viselkedését kontrollálni. Naomi Campbell szinte minden évben szolgál egy botránnyal, csupán a verések főszereplői változnak. Volt, hogy az asszisztensét ütötte meg, előfordult, hogy egy szobalány esett áldozatul, majd két rendőrtisztnek támadt neki a londoni Heathrow repülőtéren, legutóbb pedig két hete egy sofőrt vert tarkón New Yorkban. Hiába ítélték korábban Campbellt 200 óra közmunkára, a szupermodell semmiből sem tanul, és nem megy el kezelésre.

Sztárok a szenvedélyek rabságában

Tarkan – a drogfüggő török

A Kiss, kiss című sláger előadója ugyan hat éve él a kábítószerek rabságában, de eddig sikerült titokban tartania gyilkos kedvtelését. Most is csak azért derült ki, mert egy rendőrségi kutya kiszimatolta nála a kokaint, mire a török énekest azonnal letartóztatták. A popsztár egész hazájától és a világ számos pontján élő rajongójától elnézést kért, megígérte, bevonul elvonóra, kérdés, hogy ezzel csak enyhébb ítéletben bízik, vagy képes lesz egy új élet kezdetére.

Sztárok a szenvedélyek rabságában

Lindsay Lohan – szex nélkül egy percet sem

Lehetne a partizás, az ital, a drogok, a vásárlás rabjának is nevezni, a színésznőnek nevezett amerikai híresség azonban mind közül jobban szereti a szexet. Ez azonban már kóros nála, egyik korábbi partnere úgy fogalmazott, Lindsay még a nyulakon is túltesz… A nimfomán Lohannek nem számít, hol van, ha van elég drog, napokon át szexelni akar.

Sztárok a szenvedélyek rabságában

 

Victoria Principal – túlzott plasztikamánia

Emlékeznek a Dallas című sorozat Pamelájára? Hamvas volt, és bájos, éppen fiatalos szépségének köszönhette, hogy szerepet kapott a legendás filmben. Ő és Samantha (Linda Gray) szerelmes levelek millióit kapták, de míg a pályatárs méltósággal tudott megöregedni, a sikeres üzleti vállalkozásokat vezető Principal számos szépészeti műtéten is átesett. Többször átszabatta az orrát, felvarratta a szemöldökét, megnagyobbíttatta a mellét, korrigálták az állát, a botox pedig már alap az életében. Pechére volt férje Hollywood egyik legismertebb plasztikai sebésze volt, így a kilencvenes években az operációk nagy részét már férje végezte. Ma már a viaszfigurák természetellenes vonásait idézi, a Madame Tussaud Panoptikum szobrászait nem állítaná kihívás elé.

Sztárok a szenvedélyek rabságában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top