Sztárok

Spirituális erők vezetik a sztárokat

Milliók irigylik őket, fürkészik sikerük titkát, ők pedig sokszor a kemény munka elé helyezik spirituális hitüket. Világ- és magyar sztárok tucatjai hiszik, hogy kiegyensúlyozott életük, eredményességük, gazdagságuk vagy éppen boldogságuk az ezotéria valamelyik ágának köszönhető.

Paula Abdul ismét csúcsra jutott

Paula Abdul
Paula Abdul

A 80-as évek közkedvelt énekesnője, koreográfusa évekig a mellőzöttek kategóriájába tartozott. Folyamatosan őrlődött, mit kellene tennie, magán- és szakmai élete romokban hevert. Ekkor talált rá a feng shuira, a kínai térrendezés elvére. Úgy gondolta, ha a világ legismertebb szakértőit kéri meg, rendezzék át az otthonát, minden jóra fordul. Alig telt el egy év, és megcsörrent a telefonja: az induló American Idol tehetségkutatóba hívták zsűritagnak. A többi már ismert: az énekesnő mennybe ment a rekordnézettséget produkáló műsorral, tavaly, nyolc év után mégis kiszállt a műsorból. Egyes hírek szerint az addigi évi 5 millió dollár (1 milliárd forint) helyett 20 millió dolláros (4 milliárd forint) gázsit kért.

Nena indiai erőket követ

Szintén a 80-as években ostromolta a slágerlistákat Nena. A német énekesnő 99 Luftballons című dala tizenkilenc országban került fel a legnépszerűbb dalok közé. Bár az ezredforduló után is aktív maradt, ezután már csak német nyelvterületeken lehetett róla hallani, az idén azonban ismét nemzetközi hírnévről álmodozik. A visszatérésben állítása szerint az 1931 és 1990 között élt vallási vezető, Osho segítette. Az Indiában és az Egyesült Államokban élő tanító szerint a korábbi vallások elavultak, szerinte a felgyorsult élethez új tanokra van szükség. Osho szerint a szeretet, a meditáció és a nevetés a legfontosabb a boldog, sikeres élethez. Nena mindenben követi példaképét: a Bhagwan-módszer szerint él, jógázik, meditál, és úgy érzi, az elmúlt három év alatt találta meg igazán önmagát.

Richard Gere
Richard Gere

Richard Gere-t az Oscarról is kitiltották

A buddhizmus egyik legismertebb alakja, az amerikai színész gyakran mutatkozik a dalai láma társaságában. Sőt, egy időre még az Oscar-gálákról is kitiltották, mert szereplését arra használta fel, hogy Kína emberjogi politikája ellen tiltakozzon. A buddhizmussal 1978-ban ismerkedett meg, amikor Nepálba utazott. Azonnal megfogta a vallás szellemisége, azóta is gyakorolja azt, több Tibetet támogató szervezet vezetője vagy szószólója. 

Sebestyén Balázs élvezi a kötetlenséget

A közismert televíziós és rádiós műsorvezető évekkel ezelőtt fordult a spiritualizmus felé, gyakran beszél arról, mennyit kapott az ezotériától. Balázst a buddhizmusban az fogta meg, hogy egy olyanfajta vallás, amely nem ír elő semmit kötelezően. Nem tartja magát buddhistának, de mint korábban nyilatkozta, szimpatikusnak tartja, ahogy a vallás követői gondolkodnak és élnek. Mint mondta, ő maga is türelmesebb, megértőbb lett. Évekkel ezelőtt megjelent, a spiritualizmusról, az életről szóló, Szigorúan bizalmas című könyvében megszólaltatta Petrezselyem József pránanadimestert, akitől ő is sokat tanult.

 

Jennifer Aniston Demi Moore-t követi

Jennifer Aniston
Jennifer Aniston

Madonna hozta divatba, de mára számos világsztárról kiderült, hogy a kabbala hívője. Az ezoterikus tanítás hívői között van Jennifer Aniston is, akit Demi Moore „fertőzött meg” a misztikus zsidó tannal. Aniston külső megoldást remélt zaklatott magánéletére, Moore-nak pedig sikerült elhitetnie vele, hogy a rohanó élet viszontagságainak feldolgozása is könnyebb a kabbalával. Aniston lassan fél éve a zsidó miszticizmus híve, csuklóján viseli a piros fonalat, amely a kabbalisták szerint megvéd a betegségektől, a rosszakaróktól és a negatív hatásoktól.

Ábel Anita rendszeresen meditál

A televíziós műsorvezető, színésznő évek óta a buddhizmus híve, férjével együtt otthonukat is a feng shui szerint rendezték be. Anita korábban elvégezte a buddhista főiskolát, rendszeresen meditál, lakásukban saját oltár előtt időznek a párjával. Sajtóhírek szerint Anitáék még az esküvőn sem feledkeztek meg elkötelezettségükről.

Steiner Kristóf

Az egykori műsorvezető már gimnazistaként foglalkozott zsidó miszticizmussal, de csak alig egy éve mélyült el a kabbalizmusban. Azóta nagyot változott az élete: lezárt egy hosszú kapcsolatot, elhagyta sikereinek helyszínét, majd külföldre, Izraelbe költözött. Úgy véli, ma már jobban meggondolja cselekedeteit, tudatosabb, felelősségteljesebb ember lett. Mint mondta, előnyére vált a kabbala tanácsainak megfogadása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top