Sztárok

Hollywood viharos válásai

Két nap vagy tíz év – szinte egyre megy a hollywoodi sztároknál. Sokszor elhamarkodottan mondják ki az igent, utána pedig azzal kell szembesülniük, hogy az egész világ az ő válásukon csámcsog.

Kim Basinger: kilenc év, pofonokkal tarkítva

A 9 és ½ hét szőke bombázója 1991-ben ismerkedett össze Alec Baldwinnal. A Fogd a nőt, és fuss című filmben előre eljátszották a jövőjüket. A színészek két év múlva hivatalosan is összekötötték az életüket, és kilenc évet töltöttek házasságban. Alec szép lassan beleszeretett a whiskybe, és hanyagolni kezdte családját. Agresszivitását egyre kevésbé tudta fékezni, s gyakran járt el a keze. Kim hatalmas monoklikkal sírdogált otthon, míg férje egy kocsmában emelgette a poharat. Házasságukból egy gyermek született, akit a bíróság a színésznőnek ítélt, sőt eleinte a láthatási jogot is megvonták az apától. Mára Alec lehiggadt, és a színészi karrierje is felfelé ível, míg egykori felesége lassan eltűnik a süllyesztőben. Kim tanult a történtekből, és soha többé nem ment férjhez.

Hollywood viharos válásai

 

Madonnát egyik férje sem tette színésznővé

A pop királynőjeként emlegetett művésznő huszonhét évesen döntött úgy, hogy felhagy az éjszakai élettel, és hozzáment az akkor már népszerű színészhez, Sean Pennhez. Nem titkolt szándéka volt, hogy bekerüljön a hollywoodi körforgásba, de néhány középszerű filmben kapott csak szerepet. Négy évig tudták elviselni egymást, majd elváltak. Sean inni kezdett, Madonna pedig minden energiáját a zenélésbe ölte. Ágyról ágyra „szállt”, falta a férfiakat. Egészen 2000-ig, amikor a brit rendező, Guy Ritchie elcsavarta a fejét. Guy még egy főszereppel is megajándékozta, ám a Hullámhegy csúfos bukás volt. Nyolc évet töltöttek együtt, látszólag a legnagyobb boldogságban, mikor bombaként robbant a hír: elválnak! A pletykák szerint a férj nem akart egy újabb gyereket örökbe fogadni, ezért inkább távozott. Madonna újra szabad. Legutóbb egy huszonéves modellel múlatta az idejét, de már ő is a múlté…

Hollywood viharos válásai

 

Elizabeth Taylor: hét férj, nyolc esküvő

Hollywoodban Elizabeth Taylor biztosan a dobogón szerepel a legtöbbször házasodó sztárok között. A gyönyörű színésznő nyolcszor állt oltár elé, bár „csak” hét férje volt, hiszen Richard Burtonnel kétszer is kimondta az igent. A két színész a Cleopatra című filmben találkozott először, s a történelmi szerelmeseket annyira élethűen sikerült megformálniuk, hogy hamarosan összekötötték az életüket. Az elviselhetetlenségéről híres díva tíz évig maradt Burton oldalán, majd válásuk után néhány hónappal újra esküvőt tartottak. Akkor már csak egy évet éltek együtt, s végleg elváltak útjaik. A színésznő utolsó férjétől 1996-ban vált el.

Hollywood viharos válásai

 

Uma Thurman nem bírta az alkoholt

A kilencvenes évek két szexszimbólumának számított Uma Thruman és Ethan Hawke. A színésznő korábban Gary Oldman feleségeként kapott már ízelítőt a házasságból, de mindössze két évig bírták egymással. Ethan akkora hatással volt a szőke szépségre, hogy két gyermeket is szült a labilis idegzetű színésztől. Többször kísérte el férjét elvonókúrára, de a hatás csak rövid ideig volt érezhető. Uma hat éven keresztül élt feszültségben, közben szerepekkel sem halmozták el. Válásuk óta csak ritkán találkoznak, és Uma nem is ment többé férjhez.

Hollywood viharos válásai

 

Tom Cruise feleségeket vásárolt magának

Az apró termetű színész viszonylag korán, huszonöt évesen vette feleségül a nála jóval idősebb színésznőt, Mimi Rogerst. Két évig tartott a kapcsolatuk, aztán Mimi kitette a kicsapongó fiatalembert. A pletykák szerint Tom már akkor is szívesebben bújt ágyba férfiakkal. Egy nemrég megjelent könyv írója szerint akkoriban egy ismert pornósztárral folytatott titkos kapcsolatot. Miminek elege lett a biszexualitásból, Tom pedig nem akarta megmenteni a házasságot. 1990-ben feleségül vette az ausztrál Nicole Kidmant, aki akkoriban kezdte bontogatni a szárnyait Hollywoodban. A pletykák szerint szabályos szerződéssel házasodtak össze, melyben a színésznő vállalta, hogy mosolyog a férje mellett a fotókon, és hallgat a hálószobatitkokról, cserébe ő fellendíti a karrierjét. Két gyermeket is örökbe fogadtak, hogy még teljesebb legyen a kép. Tíz évig tartott a „kamuházasság”. Tom ekkor Penélope Cruzzal próbálta ugyanezt eljátszani, de a színésznő végül nem állt vele oltár elé. 2006 óta Katie Holmes férje. Papíron legalábbis…

Hollywood viharos válásai

 

Jennifer Aniston még mindig nem heverte ki a válást

Jennifer Aniston a Jóbarátok című sorozattal már ismert sztárnak számított, mikor a szívdöglesztő színész, Brad Pitt szemet vetett rá. Brad korábban Juliette Lewis és Gwyneth Paltrow párja volt. Jen őrülten beleszeretett kollégájába, és hamarosan össze is házasodtak. Öt év alatt a színésznőnek sikerült megzaboláznia a férjét. Brad közben felküzdötte magát a legjobban fizetett sztárok közé, és úgy tűnt, kapcsolatuk sosem ér véget. A Mr. és Mrs. Smith című film forgatása alatt hirtelen elhidegültek egymástól. Brad nem akarta megmenteni a házasságot, inkább flörtölni kezdett kolléganőjével, Angelina Jolie-val. Jennifer a válás óta nem talál önmagára. Hiába próbál új kapcsolatokkal vigasztalódni, mindig kudarc lesz a vége. A mai napig pszichológus kezeli, míg Brad azóta is Angelinával él.

Hollywood viharos válásai

 

Britney Spears két napig tartó házassága

Egy áttivornyázott éjszaka maradandó emléket hagyott Britney Spears életében. Reggel, magához térve, azzal kellett szembesülnie, hogy férjhez ment Jason Alexanderhez. Az énekesnő egy percig sem gondolta komolyan az esküvőt, így két nap múlva már el is váltak. Még abban az évben újra kimondta az igent, de ez sem bizonyult boldogítónak. Kevin Federline hivatalosan csaknem három évig volt a férje, házasságukból két gyermek is született, akiket a bíróság az apánál helyezett el a válás után. Britney beszámíthatatlansága, alkohol- és drogproblémái hosszú időre megakadályozták, hogy jó anya legyen. Mára lehiggadt a szőkeség, és újra a színpadon áll, de a gyermekek továbbra is édesapjuknál vannak.

Hollywood viharos válásai

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top