Sztárok

Miért kell magyarázkodnia Lilunak?

Úgy tér vissza az RTL Klub képernyőjére, hogy magyarázkodni kényszerül. Mert "csak" kilenc hónapig volt otthon a kisfiával, és mert ismét megkapja azt a munkát, amely eleve az övé volt. De őt mindez nem érdekli, boldog.

Miért kell magyarázkodnia Lilunak?Nem gondolnám róla, hogy kisgyermekes anyuka, ha nem ismerném fel – villan át rajtam. Igaz, laza cuccban van: farmerben, balerinában, muszlinfelsőben, de mindennek tűnik, csak összeszedetlennek nem; pont az ellentéte összes kismama ismerősömnek… És tévedés ne essék, nem azért néz ki jól, mert összerakták. Mint kiderül, kozmetikushoz ő sem jut el, a haja azért szélfútta, mert tényleg a szél állította be, és a kisfiát sem bébiszitter gondozza helyette. Sőt, nem akar udvariatlan lenni, de fél is attól, hátha ez alatt a pár óra alatt, míg eljött otthonról, lemarad valami fontosról.

– Ne nézz így rám, tudom, hogy a külső szemlélő számára megőrültem – de egyszerűen nem tudok magammal mit kezdeni, ha nincs velem. A múltkor is mit műveltem Milánóban! Tudod, a férfiruhaboltom miatt negyedévente ki kell járnom, hogy frissítsem a készletet, illetve megrendeljem az árut. Máskor alig vártuk a férjemmel ezeket a napokat, sőt mindig csentünk rá még párat, hogy kirakatokat nézegessünk… Most? Hajnalban ki-, este hazarepülünk.

Ez az elején, a legnagyobb őrületben is így volt? Akkor sem akartál soha sem kiszakadni?

– Őszintén? Akkor még minden könnyebb is volt, hiszen sokat aludt. Napközben még olvasgatni is maradt időm – most már csak fektetés után jutok a dolgaimhoz. De ez most így jó.

Most vagy az én barátnőim élnek másik bolygón, vagy te… Neked miért megy könnyebben az anyaság?

– Mert meg merem élni. Elengedtem magam, és senki másnak nem akarok már megfelelni, csak a kisfiamnak – nincsenek szabályok, csak ő, illetve az ő igényei. Én pedig teljesen feloldódtam ebben az egész helyzetben. Ráadásul egyedül sem vagyok. A férjem és a családom támaszként mellettem áll. Nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is, ami sokat segít.

De akkor mi lesz most, hogy újra munkába állsz: ha nem is nyolc órán át, de távol leszel Dávidtól?

– Igen, de meg kell szoknom, ez az élet rendje. És egyébként meg én is érzem: jót fog tenni, hogy havi öt napot újra a felnőttek világában töltök. Ha nem is érzem úgy, hogy meggyalulta az agyamat az elmúlt időszak, hazudnék, ha azt mondanám: nem lesz jó ismét összetett mondatokban beszélni.

A bulvár világa amelyben egyébként te is dolgozol kegyetlen. Most az egyik kedvenc témájuk az, milyen gyorsan visszatérsz a Reggelibe a szülésből, úgy, hogy közben még ki is túrsz ezzel másokat.

Miért kell magyarázkodnia Lilunak?– Kegyetlen? Én inkább úgy fogalmaznék, nagy most az uborkaszezon. Sztorit gyártanak ott is, ahol nincs. Gondold végig, hány képernyős volt otthon kilenc hónapot az elmúlt években a gyerekével?! De ne érts félre, nem akarok én senkit minősíteni, mindenki tegyen úgy, ahogy neki jó – nekem ez így volt kerek. Ha a főnökeim öt hónapja a világ legjobb ajánlatával álltak volna elő, az sem érdekelt volna. Sőt, el sem értek volna, hiszen hónapokig ki voltam kapcsolva. Ők csak annyit kértek, ha már visszacsordogálnék, szóljak. Szóltam.

De gondolom, azért téged is meglepett Peller Mariann és Horváth Éva távozása, nem?

– Persze, és nem is mondom, hogy emberileg nem érzek együtt velük. Jobb lenne, ha biztos helyük volna. De ez nem jelenti azt, hogy a történtek miatt rosszul kellene éreznem magam, vagy magamra kellene bármit is vennem – pedig mintha most picit ezt várnák tőlem. Nekem az RTL Klubnál helyem van, és ez attól nem változott meg, hogy szültem egy babát.

A cikk folytatását megtalálod a legújabb Maximában, most hegyezős szemceruzával is megvásárolhatod! Keresd az újságárusoknál!

www.maximanet.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top