Sztárok

Átok ül az elkényeztetett sztárcsemetéken

Azt hihetnénk, egy híresség gyermekének születni maga a mámor. Ám a látszólag mesés körülmények, gondtalanság és kiváltságok ellenére számos sztárcsemete sorsa fordul tragikusra. Olykor a szülők a hibásak, mert a talmi csillogás annyira megbabonázza őket, hogy gyermekükre már nem jut idő, de előfordul, hogy a csemete az, aki dacára annak, hogy szerencsés csillagzat alatt született, rossz útra téved.

Eric Clapton – fia kiesett az ablakból és szörnyethalt
Eric Claptont borzalmas veszteség érte a kilencvenes években. Az énekes Conor nevű fia még 1991-ben, négyéves korában halt meg egy baleset következtében. A zenész a kisfiú elvesztése kapcsán írta a Tears in Heaven című számát, amely világsiker lett. Clapton hosszú évekig nem volt hajlandó a tragédiáról beszélni, végül két esztendővel ezelőtt megtörte a csendet és életrajzi könyvében beszámolt fia elvesztéséről.

Átok ül az elkényeztetett sztárcsemetéken

„ Cirkuszba akartam vinni Connort. Korán reggel felkeltem, készen arra, hogy a városon átvágva felvegyem Lorit (del Santo) és Conort, hogy elvigyem őket a Central Park Zoo-ba… Csörögött a telefon. Lori volt az. Hisztérikus volt, azt kiabálta, hogy Conor meghalt. Azt gondoltam: “Ez nevetséges, hogy lehet halott?”, aztán feltettem a legostobább kérdést: “Biztos vagy benne?”. Akkor elmondta, hogy kiesett az ablakból. Teljesen ki volt borulva. Sikoltozott. Azt mondtam, azonnal ott leszek”. Conor a 49. emeletről esett ki. A könyvben Clapton arról a borzalomról is ír, amikor azonosítania kellett a fiát: “Bármilyen fizikai sérüléseket is szenvedett az eséstől, bármennyire torzult is el az arca, mire én láttam őt, addigra valamennyire rendbe rakták a testét. Ahogy néztem a csodaszép arcát pihenni, emlékszem arra gondoltam: “Ez nem a fiam. Kicsit úgy néz ki, mint ő, de ő elment” – írta a világsztár.

Marlon Brando – fia megölte a lánya szeretőjét, a lánya felakasztotta magát

Átok ül az elkényeztetett sztárcsemetéken
Christian Brando

Marlon Brando tragikus alkat volt. Színészóriás, tele magánéleti problémákkal. Ha úgy tetszik, görög tragédiahős, aki azonban soha nem tudott eljutni a katarzis állapotáig. Soha nem tudta kiheverni élete nagy tragédiáit: lánya, Cheyenne öngyilkos lett, felakasztotta magát, fiát gyilkosság miatt évekre börtönbe zárták. Dollármilliókat fizetett az ügyvédeknek, hogy a fiú ne kapjon életfogytiglant. A sors iróniája, hogy ő, aki habzsolta az életet, soha nem volt, nem lehetett igazán boldog. Máig is talány, hogy pontosan mi is történt Cheyennel. A lány anyja Tarita Terüpa, Brando exfelesége, akivel a színészóriás Tahitin ismerkedett meg. Az asszony szerint, amikor Cheyenne megszületett, Marlon úgy sírt, akár egy gyermek, pedig eleinte nem akart utódot. Egyetlen születésnapját sem hagyta ki. Gyönyörű, egészséges gyerek volt, aki lenyűgözően vonzó, boldog tinédzser lánnyá ért. Tele volt tervekkel, szerette az életet, Tahitin éltünk, és minden rendben volt. Ám Cheyenne valami miatt depressziós lett, és Marlon váratlanul eltűnt az életéből. Los Angelesbe vittem az apjához, mert ezt kérte. És ekkor minden megváltozott. Cheyenne drogozni, inni kezdett, kezelhetetlenné vált, öngyilkos akart lenni. Próbáltam a lányomnak segíteni, de ő 1995-ben végleg elhagyott minket: felakasztotta magát – emlékezett vissza Tarita. Cheyenne anyja csak évekkel később jött rá a szörnyű igazságra. – Marlon megerőszakolta. Akkor tudtam meg, amikor megtaláltam féltve őrzött naplóját – vallotta be Brando exneje, aki könyvében arról is beszámolt, hogy Cheyenne-ben akkor tört meg valami, amikor féltestvére, Christian Brando megölte nagy szerelmét, Dag Drollet-et. A rendőrségi jelentések szerint Cheyenne, aki terhes volt Drollettől, azt mondta Christiannak, hogy a férfi folyamatosan veri. Erre Brando fia becsöngetett a pár otthonába és szitává lőtte a férfit. Később kiderült, hogy Dag Drollet sohasem bántotta Cheyennet és nem önvédelem volt a gyilkosság, Christian szándékosan gyilkolt. Brando fia ötven évesen, tavaly, boldogtalanul halt meg, nem sokkal börtönből való szabadulása után.

Elvis Presley lánya mindent kipróbált

Pricilla Presley és Lisa Marie Presley
Pricilla Presley és Lisa Marie Presley

Elvis Presley egyetlen csemetéje. Lisa Marie korán megtapasztalta milyen is a korlátok nélküli, édes élet. A Király lánya, aki milliókat és világhírnevet örökölt, maga számolt be vad éveiről az amerikai Playboy magazinban. Lisa Marie azt is bevallotta, hogy anyjával, Priscillával mindig is feszült volt a viszonya, és hogy az asszony tulajdonképpen soha nem tudott rá hatni.
– Az összes olyan létező társadalmi korlátot áttörtem, amit anyám nem. Igazán jó ember, aki szépen fejezi ki magát és kellemes, aranyos egyéniség. Én pedig olyan vagyok, mint az elefánt a porcelánboltban. Valóban. Lisa Marie mindig is az ellenkezőjét csinálta annak, mint amire édesanyja kérte vagy amit tanácsolt neki. Hiába óvta, Priscilla mégis hozzáment feleségül Nicolas Cage-hez és el is váltak tizenöt hét együttélés után. Énekesnő lett annak ellenére, hogy Elvis Presley özvegye azt szerette volna, ha a Király nevével fémjelzett alapítvány százmilliós vagyonát kezeli. Csak azért, hogy népszerűsítse az albumát, zavarba ejtő részleteket teregetett ki a saját és szülei szexuális életéről. Amikor Priscilla megtudta, hogy Lisa Marie mindenáron popsztár akar lenni, autóba ült, és huszonöt mérföldet vezetett Beverly Hillsből, hogy lányát személyesen próbálja lebeszélni erről az általa őrültségnek tartott tervről. Az egyik közeli barátjuk szerint azzal ellentétben, amit Lisa Marie gondol, Priscillát kizárólag az aggodalma hajtja: attól tart, ha lánya egy “női Elvis” lesz, a népszerűség miatt ugyanolyan tragikusan végződhet az élete, mint édesapjának. Fél, hogy a szórakoztatóiparban olyan gyakori alkohol és drogmámor Lisa Marie -t is magával ragadja. Amikor azonban megjelent az interjú a Playboyban, amelyben Lisa Marie beszámol első, tizenöt éves korában történt “pornófilmbe illő és durva” aktusáról, Priscilla kikelt magából. Dühét csak fokozta, hogy egy rádióinterjúban pedig bevallotta, hogy tizenhat éves korában volt az első leszbikus kalandja és a mai napig vonzódik az azonos neműekhez. Ezek után az ABC Prime Time című adásában kiteregette drogozással telt tinédzser éveit, az anyjával folytatott veszekedések és Michael Jacksonnal kötött házasságának részleteit. Lisa-Marie napjainkban azonban lenyugodni látszik, visszafogottan él harmadik férjével, Michael Lockwood-dal, akitől ikerlányai születtek tavaly.

Ryan ONeall lánya, Tatum drogfüggő

Tatuum O'Neal
Tatuum O’Neal

Tízéves korában a Papírhold című filmjében nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott. A világhírű teniszező, John McEnroe férje lett, mindenki irigyelte. Ryan O’Neal lánya, Tatum önéletrajzi könyvében azonban bevallja a kegyetlen igazságot. A Papírhold után a kislányt úgy emlegették, mint egy új Shirley Temple-t vagy Liz Taylort. Hét évvel később már Matt Dillonnal és Armand Assantéval forgathatott. Aztán még eqy felejteni való alkotás, és a nagy semmi…
“Állandóan részeg volt, reggeltől estig. Aztán jött a heroin…” – írta könyvében Tatumról egykori férje, John McEnroe, de nem adott arra választ, hogy miért történhetett mindez. Tatum a saját könyvében nem tagad, csak elmondja, hogy miért: “Állandóan ütött, rajtam vezette le a saját frusztráltságát.” Hat évig, 1986 és 1992 között voltak házasok, ez idő alatt három gyermekük született.
Tatum tragédiája azonban jóval korábbra nyúlik vissza. Arra az időre, miután Oscar-djat: nyert. Apja, a Love Story sztárja, Ryan O’Neal meggyűlölte emiatt. Másként nem tudta levezetni gyűlöletét, mint úgy, hogy rendszeresen megverte a lányát. A hetvenes években a Love story férfi főhőse a drog és a szex karjaiba menekült. “Csak úgy hemzsegtek a nők a házunkban. Apám úgy viselkedett, mint egy playboy. Láttam csókolózni, szeretkezni, ami borzalmas élmény volt egy 11-12 éves kislány számára. Amúgy kegyetlen volt velük. Egyszerűen kidobta őket. Anjelica Houston is a barátnője volt, aki közben Jack Nicholsonnal járt. Óriási veszekedéseket rendeztek. Akik kitartottak mellette, azokat anyámnak tartottam. Anjelica után Melanie Griffith következett, aki akkor 18 éves volt, majd jöttek a többiek: Bianca Jagger, Diana Ross, Farrah Fawcett. Egy olyan körbe kerültem, ahol arra kértek: csempésszek át a határon drogot. Nekem is hasist kellett szívnom. Emlékszem, hogy egész éjjel hánytam, és fejfájás gyötört.”
Anyja mellett volt, mielőtt meghalt, de tanúja apja vergődésének is. Ő az egyetlen ember akinek meg tudott bocsátani. “Apám huszonéves volt, amikor megszülettem, éretlen, a siker őt is elvakította. Hollywood álom is lehet, de ezt az álmot könnyű pokollá változtatni.”

Jordan – fia vak lett és fogyatékos, mert anyja drogozott

Jordan és elsőszülött fia, Harvey
Jordan és elsőszülött fia, Harvey

Jordan maga okozta elsőszülött fia, Harvey tragédiáját. A kisfiúból sohasem lesz egészséges felnőtt, az orvosok szerint az is csoda lenne, ha megérné a tinikort. A vad partik királynőjeként ismert, eredetileg Katie Price névre keresztelt Jordan amikor megtudta, hogy gyereket vár sportoló szeretőjétől, Dwight York-tól, úgy döntött: megtartja a magzatot. A számos alkalommal megműtött, szilikonmellű modell azonban terhessége ellenére sem mondott le botrányos életmódjáról, és káros szenvedélyeiről: ivott, kábítószerezett, cigizett és éjszakázott. A felelőtlen életmódnak meg is lett a következménye: Jordan kisfia vakon, súlyos szervi rendellenességekkel jött a világra. Jordan ma már nagyon bánja, hogy nem figyelt oda a benne növekvő életre.
–Ha visszaforgathatnám az idő kerekét, otthon maradnék a terhességem alatt. Nem vagyok büszke arra, amit tettem, de nem érdemelném meg, ha Harvey meghalna. Két éve folyamatosan injekciókat kap a gyógyulása érdekében, és én hiszek abban, hogy egyszer rendbe jön – mondta. Ám szavai üresen hatnak annak fényében, hogy a kisfiút azóta többször is kórházba kellett szállítani mert összeégette magát, egyszer pedig összetörte magát a kádban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top