Sztárok

Geszti Péter: “Többet leszek a családommal”

Geszti Péter az utóbbi időben elfoglaltabb, mint valaha. Az általa megálmodott Nemzeti Vágta a héten zajlik, valamint a hamarosan képernyőre kerülő X-Faktor mentori feladatait is elvállalta.

– Hamarosan kezdődik a legújabb tehetségkutató verseny, az X-Faktor, amelyben mentori szerepet vállaltál. Hogyan készülsz a feladatra?
Többféle módon is készülök. Először is előszedtem az emlékeimből a hasonló tapasztalatokat, élményeket, hiszen engem is rengeteg ilyen hatás ért fiatalkoromban. Ezekből mindig tudok meríteni. Másrészt megnéztem sok angol és amerikai X-Faktor-felvételt, hogy lássam, ők hogyan csinálták. Harmadrészt pedig kinyitom szívem-lelkem, hiszen az, hogy befogadó legyek, elengedhetetlen ehhez a feladathoz.

Fotó: Sanoma Archív/RTLKlub Sajtóklub
Fotó: Sanoma-archív/RTL Klub Sajtóklub

Mit tanácsolsz azoknak a fiataloknak, akik szerepelnek majd a versenyben?
Mindenkinek más javaslatom lenne, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk. Az viszont, hogy egyedi és különleges legyen valaki, kiemelt szerepet kap a megmérettetésben. Nagyszerű, ha valakinek olyan a kisugárzása és úgy énekel, hogy a személye afféle médiumként szolgál a dalok számára, és ezzel megérinti a közönséget. Az üzenetem számukra: „Légy önmagad!” Ez a legfontosabb.

Nagy Feró lesz az egyik mentortársad. Ellenfélnek tekinted őt?
Ez egy nagy társasjáték, amelynek az a lényege, hogy mindenki nyerjen, még a zsűritagok is. Az a fontos inkább, hogy a verseny mindenkinek örömet szerezzen, ezért én inkább egészséges konkurenciának nevezném azt, ami köztünk van. Nagy Feró nem ellenfél, inkább sporttárs számomra.

Ha már az éneklésnél tartunk: a napokban olyan híresztelések keltek szárnyra, miszerint újraindul a Jazz+Az.
Nos, ha erről megtudsz valamit, akkor szólj nekem, mert én nem tudok ilyesmiről. Annyi biztos, hogy sem Dés Lacinak, sem nekem nincs egyelőre ilyen irányú tervem.

Fotó: Sanoma Archív/Szabó Lilla
Fotó: Sanoma-archív/Szabó Lilla

Június 2. és 6. között zajlik a Nemzeti Vágta. Mennyi időt fordítasz a szervezési feladatokra?
Elég sokat! Számomra leginkább a hétvége lesz kiemelt helyen, de ma is kilátogatok az Országkonyhába, ahol sokféle magyar ételt végig lehet kóstolni, és én le is tesztelem őket. Az 56-osok terén felépült új Széchenyi-pályán lesznek lovasprogramok a nagy vágta előtt is, és a gyerekeknek is sok érdekes látnivalóval szolgál a rendezvény.

Kislányodat, Sárit is elviszitek magatokkal?
Idén kivételesen nem, mivel az anyukájával vidékre utaznak egy családi esemény kapcsán.

A feleséged azt kérte a születésnapjára, hogy próbálj meg több időt velük tölteni. Mennyire sikerül eleget tenned a kérésének?
Amikor Edit ezt kérte tőlem, megállapodtunk abban, hogy ennek a határideje a Nemzeti Vágta utáni időszak, hiszen ezek a napok most nagyon mozgalmasak. Utána igyekszem mindent megtenni, hogy többet legyek velük.

Hogyan fogod kipihenni a fáradalmakat?
Az X-Faktor közötti szünetekben láblógatást, olvasást és nagy sétákat tervezek Sárival. A Balatonhoz is elmegyünk egypár napra, valamint szóba került egy távol-keleti utazás is, de ezt még nem konkretizáltuk. Egy biztos: pontosan megtervezett nyarunk lesz annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet lehessünk együtt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top