Sztárok

“Már nem az a lány vagyok, aki egy évvel ezelőtt voltam”

A 19 éves Lena számára az Eurovíziós Dalfesztivállal egy hihetetlen álom vált valóra. Egyik napról a másikra világszerte ismert lett, megjelent az első lemeze, amelyről a Satellite című dal sokak kedvence. A most megjelent albumot 8 hét alatt készítették el. A német lány a Nők Lapja Cafénak adott interjújában elmondta: számára nem jelent gondot, hogy híres lett, mert azt csak akkor érzi, amikor az újságokban megpillantja a nevét.

„Már nem az a lány vagyok, aki egy évvel ezelőtt voltam”– Megnyerted az Eurovíziós Dalfesztivált, első lemezed a közelmúltban jelent meg My Cassette Player címmel. Sokak álma lenne az, ami most a te esetedben valóra vált. Hogy érzed magad?

– Németországban már májusban megjelent a lemezem, hihetetlen érzés volt. Nagyon örülök neki, remek érzés tudni azt, hogy az emberek szeretik.

Ha egy évvel ezelőtt azt mondtam volna, hogy hamarosan kiadják majd az első CD-det, és megnyered a fesztivált, hittél volna nekem?

– Azt hiszem, kinevettelek volna.

Azt, hogy beneveztél egy zenei versenyre, még a barátaidnak sem mondtad el…

– Nem akartam, hogy nevessenek rajtam, illetve hogy olyan megjegyzéseket tegyenek, hogy mit akarok én ott, és ehhez hasonlók. Teljesen véletlenül kerültem be abba a németországi zenei versenybe, amelyet megnyertem, és amely után az Eurovíziós Dalfesztivál résztvevője lettem. Igazából csak nézőként akartam részt venni az eseményen, jegyet kerestem rá, a vége pedig az lett, hogy ott álltam a válogatáson. Alig ért véget a televíziós show, kezdődött az Eurovízió. Minden olyan hirtelen történt. Megnyertem egy versenyt, elkészült a lemezem, és híres lettem.

Ha visszaemlékszel a fesztiválra, melyik volt a kedvenc pillanatod?

– Azt hiszem, az, amikor ott álltam a színpadon, és énekeltem. Kicsit bizarr élmény ennyi ember előtt énekelni, és tudni azt, hogy egy világ figyel.

Mennyire változott meg az életed a verseny óta? Tudod kezelni a hirtelen jött ismertséget?

– Igen, azt hiszem, nagyon jól tudom kezelni. Igazából csak akkor érzem azt, hogy híres vagyok, amikor a tévében meglátom magam, vagy olvasok valamit az újságokban, amit rólam írtak. Ezek azok a pillanatok, amikor eszembe jut, hogy bizonyos szempontból én már nem az a lány vagyok, aki egy évvel ezelőtt voltam. De a nap további pillanataiban ugyanolyan vagyok, mint korábban.

Sok fiatal énekesnőt láttunk már, aki végül nem tudott mit kezdeni azzal, hogy egy egész világ előtt ismert lett. Nem félsz ettől?

– Nem. Fiatal vagyok, energikus, azt csinálhatom, amit szeretek. Nem igazán hiszem, hogy ebből problémám lehetne. Nekem nem nehéz kezelni valamit, amit élvezek, ami rengeteg boldogságot, vidám pillanatot hoz.

„Már nem az a lány vagyok, aki egy évvel ezelőtt voltam”Hogyan jellemeznéd a My Cassette Player stílusát?

– A lemez egy kicsit minden elegye. Van rajta akusztikus dal, keveredik rajta a pop és a rock is. Szerintem mindenki talál rajta valamit, amit szerethet.

Mit gondolsz, mely énekesnők lehetnek a legnagyobb versenytársaid?

– Nem tudom. Igazából nem is foglalkozom a versennyel, nem aggódom miatta. Én egyszerűen csak szeretném csinálni a saját dolgomat, anélkül, hogy azzal törődnék, mit gondolnak mások.

Milyen zenét szeretsz?

– Sok mindent. Nagyon szeretem Erykah Badut, Jack Johnsont, de szerepel számos hiphopelőadó is a kedvenceim között.

Név: Lena Meyer-Landrut
Született: Hannover, 1991. május 23.
Nemzetisége: német
Az Eurovíziós Dalversenyen fedezték fel, melyet 2010-ben meg is nyert.
Hobbi: balett és dzsesszzene
Kedvenc előadói: Clueso, Adele, Kate Nash és Vanessa Carlton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top