Sztárok

20 dolog, amit nem tudtál Katy Perryről

A Hot ’n Cold című dallal robbant be a köztudatba, s azóta három lemezen is túl van a 25 éves énekesnő. Katy Perry vallásos családban nőtt fel, és a karrierje miatt lecserélte a vezetéknevét. Íme 20 dolog, amit jó, ha tudunk az énekesnőről!

Szülei csak egyházi kórusban engedték énekelni

1.    Katheryn Elizabeth Hudson néven látta meg a napvilágot két lelkész gyermekeként Kaliforniában. Nővérével és öccsével együtt vallásos nevelésben részesült, keresztény iskolákba és táborokba járt.
2.    Szülei biztatására kezdett énekórákat venni 9 évesen, és 17 éves koráig a templomi gospelkórusban énekelt, de a „világi” zenétől tiltották. A helyi zeneiskolában olasz operákat tanult.
3.    Tizenévesen egyik barátjával találtak egy Queen-albumot, amely Katy zenei ízlését egyértelműen a popzene irányába terelte. Legnagyobb példaképe azóta is Freddie Mercury.
4.    Első saját dalai dzsesszesített egyházi zenék voltak, de a 2001-ben kiadott, Katy Hudson címet viselő lemeze nem aratott nagy sikert sem a szakmában, sem a közönség körében.
5.    Egyrészt ez a tény, másrészt az, hogy a neve túlságosan hasonlít Kate Hudson színésznőére, arra késztette, hogy nevet változtasson, és felvegye édesanyja leánykori nevét, a Perryt.  

Miért viseli apja helyett anyja nevét az énekesnő?


Már filmszerepet is kapott

6.    Katy, aki a ’40-es, ’50-es évek pin-up lányainak tökéletes reinkarnációja, világszerte hamar stílusikonná vált. Nem csoda, ha nevét egy ausztrál tervező, Katie Perry is megpróbálta kihasználni, és ruháit ezen a néven kezdte értékesíteni.
7.    Az eredetileg sötétszőke hajú énekesnő sminkmániás, és a tetoválásokat is nagyon kedveli. Ő maga is büszkélkedhet kettővel, az egyik egy eper, a másik egy Jézus felirat, mellyel Katy a bőrén is a vallásosságát hirdeti.
8.    Perry bájos külseje a filmrendezőket is megihlette: a 2011-ben elkészülő Hupikék törpikék című filmben ő kelti majd életre Törpilla szerepét.
9.    Az énekesnő már saját parfümöt is a piacra dobott Purr (= dorombol) by Katy Perry néven. Gyümölcsös és virágos jegyek keverednek a friss, citrusos illatban, amelyet az édes szantálfa és a pézsma tesz teljessé.
10.    Az illat nemcsak a parfümösüvegbe került, augusztus végén megjelenő, Teenage Dream című albumának borítójára is jutott belőle. A California Gurls című számot tartalmazó új lemez ugyanis egy különleges kiadásban is megjelenik, amely nemcsak egy – remixeket és egyéb extrákat hordozó – ráadáskorongot rejt, de illatos is lesz.

A cigiről is lemondott, hogy anya legyen

11.    Magánéletét eddig nem titkolta, de nemrég egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy miután hozzámegy szerelméhez, Russel Brandhez, közös életük részleteit nem kívánja majd megosztani a nagy nyilvánossággal.
12.    A 35 éves angol komikussal egyébként 2009 óta vannak együtt, az eljegyzés újévkor volt Indiában, a szűk körű, előkelő esküvőre pedig várhatóan október végén, Maui városában kerül majd sor.
13.    Gyermeket is szeretne a páros, de úgy döntöttek, a szülői felelősséget előbb egy közös macskán, Krustyn próbálják ki.
14.    Katy – sokak szerint a gyermekáldás kedvéért – négy hónappal ezelőtt leszokott a dohányzásról is, és igyekszik még egészségesebben táplálkozni. Elmondása szerint ez nem esik nehezére, hisz legszívesebben a kínai, az indiai és a japán konyha remekei közül választ.

Miért viseli apja helyett anyja nevét az énekesnő?

A rajongó

15.    Katy kedvenc olvasmánya a Twilight-széria.
16.    Legkedvesebb meséje a Spongyabob.
17.    Odavan a brit királyi családért, különösen Harry hercegért, akit „vörös nindzsaként” emleget.
18.    Legkedveltebb sportja a labdarúgás, kedvenc csapata pedig a West Ham.
19.    Kedvenc tervezői: Jean-Charles de Castelbajac, Agyness Deyn és Dita Von Teese.
20.    Rajong az internetért, egyik kedvelt hobbija, hogy rákeres a saját nevére a Google-n.

Szerepelj Katy Perry következő klipjében!
Katy híresen közvetlen, és szívesen osztozik a rivaldafényen közönségével. 29 kiválasztott magyarországi rajongója pedig azon szerencsések között lehet, akik szerepelnek majd a Firework című dalhoz készülő klipben. Jelentkezni a www.katyklipje.hu oldalon lehet. A szereplőválogatáson készült és a megadott website-ra feltöltött videók alapján neves zsűri választja ki azokat a szerencséseket, akik részt vehetnek Katy Perry videoklipjének forgatásán. Jelentkezni 2010. szeptember 12-ig lehet, a zsűri szeptember 13-ig választja ki a legizgalmasabb szereplőket.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top