Sztárok

Mit sportolnak a hírességek?

A hírességek a legkülönfélébb sportolási módszereket választják, hogy formában tartsák magukat. Már nem elég nekik a sima futás vagy szobabiciklizés, többet és mást akarnak…

Jonas Brothers
Softball

Kevin, Joe és Nick Jonas a minap a Road Dogs nevű csapat stadionjában járt, ahol kedvenc softballklubjuk edzésén ők is pályára léphettek. A három testvérből álló együttes tagjai régóta rajonganak ezért a sportért. Az edzésre elkísérte a fiúkat Kevin felesége és Joe új barátnője, a Twilight-filmek sztárja, Ashley Greene is.

Mit sportolnak a hírességek?
Mit sportolnak a hírességek?

 

A softball – mondhatni – a baseball női változata, szabályaiban kevés az eltérés. A különbség annyi, hogy nagyobb labdával játsszák, amelyet a dobó alulról dob, és kisebb a pálya mérete. Nyugat-Európában és Amerikában van koedukált és férfiváltozata is.
Mit sportolnak a hírességek?

A sport hazájának Amerikát tekintik, csakúgy, mint a baseball esetében, de népszerű Ázsiában és Ausztráliában is. A softball 1996 és 2008 között szerepelt a nyári olimpiai játékok sportágai között.

 


Terecskei Rita
Tollaslabda

Észrevétlenül fogyni – ez volt Terecskei Rita kívánsága, amikor elkezdett tollaslabdázni. Miközben az énekesnő a labdára koncentrál, észre sem veszi, hogy közben mennyit fut, ugrál és hajol. Egy kimerítő meccs után pedig érzi, hogy izomláza van a combjában, a felkarjában és hastájékon is.

Fotó: Sanoma Archív/Toroczkay Csaba
Fotó: Sanoma-archív/Toroczkay Csaba
Fotó: Sanoma Archív/Toroczkay Csaba
Fotó: Sanoma-archív/Toroczkay Csaba

 

A tollaslabda ütővel játszott játék, amelyet két, egymással szemben álló játékos (egyéni) vagy két-két játékos (páros) játszik. Az ellenfelek egy téglalap alakú pálya két felén foglalják el a helyüket, amelyeket háló választ el egymástól.
Mit sportolnak a hírességek?

A játékban használt labda tollakkal ellátott, nyílszerű tárgy, amelynek különleges aerodinamikai tulajdonságai vannak. Különleges tollazása miatt más labdákhoz viszonyítva sokkal hamarabb veszít sebességéből.
A tollaslabda olimpiai sportág, öt számmal: férfi és női egyes, férfi és női páros, vegyes páros.


Eva Longoria
Salsa tánc

A Született feleségek sztárja közismert jógaszenvedélyéről, arról azonban kevesen tudnak, hogy Eva imád salsázni. Akár heti négy alkalommal is lejár táncórákra. „Próbálok olyan sportokat választani, amelyektől feszesebb lesz a karom és izmosabb lesz a lábam. Csak egy bánatom van: az, hogy a magasságomat egyikkel sem növelhetem.”

Edzés alatt, Mario Lopezzel
Edzés alatt, Mario Lopezzel
Forrás: dailymail.co.uk
Forrás: dailymail.co.uk

 

A salsa egy világszerte elterjedt társasági tánc neve, mely az utcai latin táncokhoz sorolható. A név közvetlen jelentése fűszeres szósz, mely eredetileg a salsa zenére vonatkozott, de elterjedten használják a tánc jelölésére.
A salsára eleinte mambót táncoltak (szünet-2-3-4 ritmusra), amely később egy pluszmozdulattal, a tappel egészült ki (tap-2-3-4 ritmus).
A rendszerváltás után a Budapesten élő kubaiak hatására kezdett elterjedni ez az ismeretlen tánc. Az első rendszeres salsatánc-estek az Almássy Téri Szabadidőközpontban voltak, majd 1999-ben a Salsa Viva táncversenyt is megrendezték itt, ami nagy impulzust adott a magyarországi salsaéletnek, összefogva az eddig egymást nem ismerő táncosokat.


Gaál Noémi
Hulahopp

A hulahoppkarika testünk valamennyi izmát megmozgatja. Használata igen hatásos, ha fogyni akarunk. Napi ötperces gyakorlattal két hét alatt egy centivel csökkenti a derék- és csípőbőséget! Noémi tanácsa, hogy a kezdők válasszanak maguknak nagyobb karikát, ezzel ugyanis könnyebb a gyakorlás.

Fotó: Sanoma Archív/Nagy Zoltán
Fotó: Sanoma-archív/Nagy Zoltán
Fotó: Sanoma Archív/Nagy Zoltán
Fotó: Sanoma-archív/Nagy Zoltán

 

A hulahopp ókori találmány. Az ókori Egyiptomban használt első változata szőlővesszőből készült, és elsősorban szórakoztató célzatú volt. A későbbi bambusz-, fém- és faverzióit az ókori görögök már határozottan súlycsökkentés céljából használták. A 14. században az angolok szív- és érrendszeri problémák gyógyítására használták. A 20. században két amerikai, Richard Knerr és Arthur „Spud” Melin legyártotta a karika műanyag verzióját, amelyből két hónap alatt 25 millió darabot adtak el.

 


David Coulthard
Síelés

Az egykori Forma–1-es pilóta előszeretettel jár az osztrák Alpokba síelni. 2009-ben már egy félprofi versenyen is megmérettette magát, és egészen a dobogó második fokáig jutott.

Mit sportolnak a hírességek?

Az alpesi sí felszeléseihez tartozik a síbot, a sícipő, a síléc. Európában általában a lesiklópályákon 14 év alattiaknak kötelező a fejvédő bukósisak. Versenyeken a lesiklás, a super-G és a síugrás kötelező felszerelése a bukósisak.
Mit sportolnak a hírességek?

A sízés elterjedését Fridtjof Nansen Sítalpakon Grönlandon át című könyve indította el (1890). „Semmi sem aczélosítja jobban az izmokat, semmi sem teszi hajlékonyabbá, ruganyosabbá a testet, semmi sem képesíthet nagyobb ügyességre, körültekintésre, semmi sem szilárdíthatja inkább akaratunkat és semmi sem teheti frissebbé lelkületünket a lábszánkózásnál” – írta könyvében.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top