Sztárok

Ami eddig tabu volt!

Depresszió, agorafóbia, megszállottság… Vannak sztárok, akik számára a hírnév mentális problémákat okoz. A szereplés, a rivaldafény gyakran okoz labilis pszichés állapotot.

Christina Ricci – önpusztítás
Riccinek nem adatott meg a magány gyerekkorában: a kamerák előtt vált kislányból kamasszá, majd nővé. Karrierje elején a színésznő anorexiával küzdött, mert mindenáron meg akart felelni a követelményeknek. Azt gondolta, hogyha felszed két-három kilót, már nem hívják szerepelni. Habár az étkezési rendellenességből kigyógyult, később újabb problémája akadt.

Ami eddig tabu volt!

„Olykor megégetem a kezem öngyújtóval, mert a fájdalom számomra nyugtató hatással bír” – mondta egy interjúban a színésznő. De nem Ricci az egyetlen, aki önbántalmazáshoz folyamodott. Hasonló gonddal küszködött Angelina Jolie és Johnny Depp is.

Justin Chambers – alvási rendellenesség
2008 januárjában A Grace klinika Alex dokiját életveszélyes állapotban szállították be egy neurológiai intézetbe. Azt beszélték, hogy a színésznek súlyos, visszatérő alvászavarai voltak. Az ötgyermekes családapát két napig kezelték a kórházban. Habár titokban akarták tartani a problémáját, épp aznap, amikor elhagyta volna az intézetet, a mentők ugyanabba a kórházba – leszíjazva – behozták Britney Spearst.

Ami eddig tabu volt!

Így a fotósok lencsevégre kapták, ahogy Alex kisurran az épületből. „Az alvászavarok súlyos mentális problémákat és más betegségeket is képesek előidézni” – mondja a pszichológus. Justin szakember segítségét kérte, és a hírek szerint ma már többet alszik heti egy óránál!

Gwyneth Paltrow – visszatérő depresszió
Az amerikai színésznő az édesapja halála után klinikai depressziótól szenvedett. Hiába kérte szakemberek segítségét, csak két évvel később, kislánya, Apple születése után sikerült kilábalnia a depresszióból. Azonban amikor 2006-ban megszületett második gyermeke, Paltrow szülés utáni depresszióba esett.

Ami eddig tabu volt!

„Pesszimistának és magányosnak éreztem magam, mióta életet adtam a fiamnak… Igen, depressziós vagyok” – nyilatkozta Chris Martin felesége 2008-ban. Gwyneth alternatív gyógymódokat vett igénybe, hogy leküzdje a betegséget. Akupunktúrás kezelésekre és jógaedzésre jár, hogy újra kiegyensúlyozott legyen.

Mary-Kate Olsen – anorexia
Az egykori gyereksztárt 2004-ben valóságos csontvázként láthatták a rajongók. Tizennyolcadik születésnapján bevonult egy intézetbe, ahol az étkezési zavarban szenvedő betegeket kezelik. Mary-Kate egy interjúban később azt mondta, ha ránéz a testvérére, mindig azt gondolja, hogy ő miért nem olyan szép, mint Ashley.

Ami eddig tabu volt!
Ami eddig tabu volt!

Ez pedig egyenes kiindulási pontja az étkezési zavaroknak, aki ugyanis ilyen betegségben szenved, szinte bizonyosan önértékelési problémákkal küzd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top