Sztárok

Balhézó tinédzsersztárok

Azt hinnénk, hogy egy gyereksztárnak felhőtlen az élete, és semmire sincs gondja. De az élet már sokszor bebizonyította, hogy ha a híresség mögött nincs biztos családi háttér, hamar rossz társaságba keveredik, és előbb vagy utóbb a rendőrségen találják a fiatal sztárt.

Drew Barrymore
Többször a rendőrség vitte haza

Nem csoda, hogy tizenhárom éves korára kemény drogokat használt Barrymore, akit anyja már egyévesen a kamerák elé citált, hétéves korára pedig minden idők legfiatalabb Golden Globe-nomináltja lett.

Az E.T. sztárjaként, hét évesen
Az E.T. sztárjaként, hétévesen

De a sikert nem sikerült feldolgoznia az E.T. sztárjának, és édesanyjával sem volt felhőtlen a kapcsolata. Tízévesen már dohányzott, tizenegy évesen már olyan éjszakai bárokba járt idősebb kollégáival, ahol rendszeresen marihuánát szívtak. Nemegyszer rendőrségi kocsival vitték haza anyjához.

 
Drew 1984-ben a Kibékíthetetlen ellentétekben
Drew 1984-ben a Kibékíthetetlen
ellentétek című filmben
 
Édesanyjával, Jaiddel 1986-ban, 11 évesen.
Édesanyjával, Jaiddel 1986-ban.
Itt már rendszeres drogfogyasztó volt

Tizenhárom éves korában már rendszeresen fogyasztott kokaint, és a rendőrség is jól ismerte New Yorkban. Mivel Barrymore fiatalkorú volt, először egy rehabilitációs intézetbe, onnan pedig nevelőszülőkhöz került. A fiatal lánynak ez sem hozott nyugodt életet, nem állt le a drogokkal, és öngyilkosságot is elkövetett. Egy interjúban Drew úgy fogalmazott, hogy tizenhét éves korára sikerült teljesen megszabadulnia a drogoktól.

1992-ben, rehabilitáció után a Poison Ivy című filmben tűnt fel.
1992-ben, rehabilitáció után a Poison Ivy című filmben tűnt fel

Macaulay Culkin
Amint nagykorú lett, vitték a sittre

Az angyalarcú kisfiú a Reszkessetek, betörők című filmmel tett szert világhírre. Habár ígéretes gyermekszínész volt, felnőttként már csak epizód- és kisebb színházi szerepeket kapott. Culkinnak nem volt biztos családi háttere, szülei elváltak, és harcoltak a fiú felügyeleti jogáért, bár sokkal inkább Macaulay pénze érdekelte őket. Hollywoodi források szerint a színész alig volt tizenhat éves, amikor először fogyasztott drogot. Azonban mindaddig, amíg fiatalkorú volt, a hatóság nem tett vele semmit, és katolikus édesapjának mindig sikerült eltussolnia az ügyet.

A Reszkessetek betörők című filmmel lett híres, 1990-ben.
A Reszkessetek, betörők című filmmel lett híres 1990-ben
2004-ben, kábítószer-birtoklás miatt letartóztatták
2004-ben kábítószer-birtoklás miatt letartóztatták

Azonban mikor Culkin huszonnégy éves lett, letartóztatták kábítószer-birtoklás miatt. Habár akkor óvadék ellenében kiengedték, hamarosan ismét vádat emeltek ellene szintén a drogok miatt. Mivel akkor már nagykorú volt, a bukott színészt egy év elzárásra és intenzív elvonókúrás kezelésre ítélték.

Egy hosszúra nyúlt parti után...
Egy hosszúra nyúlt parti után…


Lindsay Lohan
Megjárta a börtönt

A huszonnégy éves Lohan tizenegy évesen állt először a kamerák elé. A világhírnevet a 2003-ban forgatott Nem férek a bőrödbe című mozi hozta meg számára. Innentől szinte évente forgatott egy mozisikert.

2003-ban, Jamie Lee Curtissel
2003-ban Jamie Lee Curtisszel

Lindsay szülei közben elváltak, és édesanyja lett a menedzsere, akinek egyetlen dolog lebegett a szeme előtt: sztárt faragni a lányából. Mire Lohan tizennyolc éves lett, már több kasszasikeren és egy szólóalbumon is túl volt. Azonban a fiatal lány – ahogy az lenni szokott – nem tudta feldolgozni a sikert. Tizenkilenc éves volt, amikor egy forgatást több hónapig le kellett állítani a lány drog- és alkoholproblémái miatt.

Buli bulik hátán
Buli buli hátán
A bírósági ítélet kihírdetése után összeomlott
A bírósági ítélet kihirdetése után

 

Habár négy évig szinte mindent sikerült megúsznia, idén nyáron már nem volt olyan szerencsés. A bíróság visszaeső ittas vezetés miatt nyolcvan nap börtönre ítélte. Habár ennek csak a töredékét ülte le, sokan abban bíznak, hogy Lohan megtanulta a leckét. Talán nem felejti el, hogy már nem gyerek, és a tetteiért komoly büntetéssel felel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top