Sztárok

Tarolnak a szingli csajok a tévében

"A lelke mélyén minden nő azt szeretné, ha megmentenék. Tinikorom óta randizom. Hol késik már?" – teszi fel a kérdést a Szex és New York egyik szereplője, akárcsak a hétköznapi szingli nők többsége. A képernyők egyedülálló asszonyait bámulják a nézők, és drukkolnak, hogy legalább nekik legyen szerencséjük a pasikkal.

Charlie angyalai (Charlie’s Angels)

Az első sikert arató sorozat, melyben a csajoké volt a főszerep. Charlie három szexi angyala 1976-ban tűnt fel a képernyőn, és öt éven keresztül 113 epizód erejéig irtották a rosszfiúkat. Akkoriban még kevés volt témának a szingliség, ezeket a hölgyeket mindenféle extrákkal is felszerelték a forgatókönyvírók. Az igazság három tűsarkúba préselt angyala ütött, rúgott, harapott, sőt a fegyverekkel is egészen jól bánt, ha kellett. A színésznők váltották egymást, így az öt év alatt Farrah Fawcett, Kate Jackson, Jaclyn Smith, Cheryl Ladd és Tanya Roberts is felkerült a magazinok címlapjára. Igazán egyik hölgy sem a színészi tehetsége miatt vált népszerűvé, így a képernyőről lekerülve elmaradtak az elismerések. Legutóbb néhány hónapja hallhattunk felőlük, amikor Farah Fawcett temetésén mindannyian lerótták a kegyeletüket. A sorozatból mozifilmek is készültek Lucy Liu, Drew Barrymore és Cameron Diaz főszereplésével.

Csajos sorozatok a csúcson

 

Szex és New York (Sex and the City)

A szinglisorozatok anyja. Négy New York-i szingli nő életét mutatja be: Carrie, Charlotte és Miranda a harmincas, Samantha pedig a negyvenes éveiben jár. Abszolút szabad szájú nőiességet sugall a sorozat, ám óriási mennyiségű öniróniával szól a szinglilét előnyeiről és hátrányairól. A címhez hűen a szexualitás a központi téma. Samantha nagy kanállal falja a pasikat, míg Carrie a nagy Őt keresi. Sarah Jessica Parker és Kim Cattrall B kategóriás moziszínésznőként vállalták a szerepeiket, és ezzel milliókat sikerült keresniük. Kristin Davis és Cynthia Nixon népszerűsége meg sem közelíti a két kolléganőjükét.
„Sok ezer, talán sok tízezer olyan nő él a városban, mint mi. Utaznak, adót fizetnek, örömmel fizetnek akár négyszáz dollárt is egy szandálért. Egyedül vannak. Olyan ez, mint a híres szfinx rejtvénye: miért van ilyen sok facér nő, és miért van oly kevés hozzánk való facér férfi?” – Carrie Bradshaw legendássá vált mondatában a hat évad minden mondanivalója összesűrűsödik. Meglepő, hogy a gazdag amerikai csajok életével a világ bármely táján élő nők tudtak azonosulni. A többszörös díjnyertes sorozatból már a második mozifilm készül, melyet jövő nyáron mutatnak be a mozik.

Csajos sorozatok a csúcson

 

Pusszantlak, drágám! (Absolutely Fabulous)

1994-ben újabb csajok jelentek meg a képernyőn, de minden addigitól eltérő módon, fergeteges humorral mutatták be az egyedülálló asszonyok helyzetét. A Pusszantlak, drágám! című sorozatban Anglia legnépszerűbb komikája, Jennifer Saunders, és szívbéli barátnője, Joanna Lumley görbe tükröt tartott a nézők elé. Káromkodva, tántorogva alakították a részeges, drogos nőket, akik – bár anyagilag mindent elértek – a pasik terén komoly problémákkal küzdöttek. Hogy teljesebb legyen a kép, a főhősnő lánya, anyja és titkárnője is komoly szerepet kapott. A két teljesen őrült nőt annyira megkedvelték, hogy öt évadot forgathattak, melyet aztán az egész világon nagy sikerrel vetítettek. Eddie és Patsy kalandjai valóságos legendává váltak, és minden lehetséges brit díjat bezsebeltek a sorozat készítői.

Csajos sorozatok a csúcson

 

Szívek szállodája (Gilmore Girls)

Egy amerikai kisváros kedvesen különc hőseivel együtt élhettük át a temperamentumos, vonzóan fiatalos mama, Lorelai és 16 éves lánya, Rory kalandos mindennapjait. Lorelai egy szállodában dolgozik menedzserként. Itt főszakács Lorelai legjobb barátnője, Sookie, aki él-hal a munkájáért, és ez gyakran bonyodalmakat okoz. 2000-ben debütált az amerikai sorozat, mely azóta 154 epizódot ért meg. A Palladino házaspár (a sorozat kitalálói) hat évadon keresztül felügyelte a munkálatokat, mígnem a show hatodik évadja után nem kötött új szerződést a csatornával, így a hetedik és egyben utolsó évad David S. Rosenthal felügyelete alatt készült el. A főszerepet alakító Lauren Graham Golden Globe-jelölést is kapott az alakításáért.

Csajos sorozatok a csúcson

 

Született feleségek (Desperate Housewives)

Ahogy a cím is sugallja, ebben a sorozatban – kivételesen – nem a szingliké a főszerep. A Marc Cherry alkotta szériát 2004-ben kezdték vetíteni az amerikai ABC csatornán. A kitalált Széplak városában, a Lila akác közben játszódó sorozat négy feleség életét követi nyomon, míg a háttérben több rejtély bontakozik ki, ami férjeiket, barátaikat és szomszédaikat érinti. Az első évad humorát később már a feszültség, az izgalom és a dráma váltotta fel. Mindenféle titokzatos gyilkosságok és halálesetek rázták fel az asszonyok hétköznapjait. Susan, Gabrielle, Bree és Lynette, illetve a sokáig szintén főszereplő Edie az elmúlt öt évben mindent átélt, amit a történet írói kiagyalhattak. Szerelmek, szakítások, veszekedések, titkok, tornádó, tűzvész. A Lila akác közben mindig történik valami, és ezt a nézők imádják. A sorozat évente kapja a díjakat, a színésznők pedig egyre népszerűbbek Hollywoodban. Teri Hatcher, Marcia Cross, Eva Longoria Parker és Felicity Huffman a legnépszerűbb művészek közé tartoznak.

Csajos sorozatok a csúcson

 

Rúzs és New York (Lipstick Jungle)

A Szex és New York halovány koppintása, mely mindössze két évad után le is került a képernyőről. Brooke Shields, Kim Raver és Lindsay Price remek alakítása is kevés volt ahhoz, hogy megmentse a több sebből vérző forgatókönyvet. Az unalmas történetek és a bárgyúra sikerült poénok miatt a nézők hamar elpártoltak a három gyönyörű nő mellől. Wendy boldog házasságban élt, de számára a karrier mindennél fontosabb volt. Nico özvegyasszonyként egy nála sokkal fiatalabb, kockás hasú fotós ágyában kereste a boldogságot, Victory pedig a divat világában egyensúlyozva próbálta megtalálni élete párját. Amerikában a sorozatból készült DVD-k is a boltok polcain maradtak, így egészen biztos, hogy ez a három csaj sosem tér már vissza.

Csajos sorozatok a csúcson

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top