Sztárok

1 kilót hízott a terhes Rubint Réka!

Az elmúlt esztendőkben hírességek tucatjainak súlyingadozását követhettük figyelemmel. Voltak, akik csontosból kerekdedre váltottak, mint például Rúzsa Magdi, és voltak, akik rengeteget fogytak, mint például Gombos Edina.

A jojóeffektus – csak így emlegetik a szakemberek azt a jelenséget, amikor valakinek látványosan ingadozik a testsúlya. A sztárvilágban szép számmal látni példát erre, olyan hírességeket, akik elemi erővel lefogynak, majd elengedik magukat, visszahíznak, megint újra pedig ismét vékonyak.

A napokban a magyar sajtót bejárták azok a fotók, amelyek Rúzsa Magdiról készültek a Nobu megnyitóján. Az egykoron csontos leányzó arca ugyanis nagyon kikerekedett, és csípőjén, combján is nagyon látszik, hogy bizony nincsenek étkezési zavarai. Azt talán csak kevesen tudják, hogy Magdi nem most először látszik teltebbnek. A Megasztár sikere után ugyanis egyszer már kikerekedett – akkoriban a magánélete is rendben volt –, majd a szakítás után – valószínűleg lelki okok miatt – ismét nagyon lefogyott. Magdi esetében nem tudatos változásról van szó, ő egyszerűen az az alkat, akinél lelki alapon működik a jojó.

A Woman of the Year díjátadó gálán 2009-ben
A Woman of the Year díjátadó gálán
Fotó: Sanoma-archívum/Szabó Lilla
A NOBU megnyítóján
A Nobu megnyitóján
Fotó: Sanoma-archívum/Schumy Csaba

Gombos Edina ellenben tudatos fogyózó. A testsúlya már a kislánya, Miranda születése előtt ingadozott. Edina számos fogyókúrát kipróbált; volt idő, amikor alig nyomott ötven kilót alatta a mérleg, volt, hogy kicsit elhagyta magát. Mivel Edina nem túl magas, rajta fokozottabban látszik, ha egy-két kiló felszalad rá. A jojóeffektus nála újra jelentkezett, miután kislánya megszületett. Azóta azonban egy édesgyökér-alapú szerrel fogy, és egyelőre úgy tűnik, tartani tudja a testsúlyát.

Fotó: Sanoma Archív/Máté Tamás
Fotó: Sanoma-archívum/Máté Tamás
Fotó: Sanoma Archív/Tóth Beáta
Fotó: Sanoma-archívum/Tóth Beáta

Jessica Simpson filigrán, kifejezetten izmos, tökéletes testű lány volt pár esztendeje. Aztán elvált, túl lett számos sikertelen, boldogtalan kapcsolaton, és a teste nagyon látványos változáson ment keresztül. Jessica meghízott, majd megpróbált lefogyni, aztán újra meghízott. Közben edzett, próbálta formálni a testét, de huszonéves, egészen vékony formáját csak nem sikerült visszanyernie. Napjainkban valahol középúton lehet a sovány és a kerekded között, de állítólag megint leállt az edzésekkel, és folyamatosan tömi magát. Pedig most éppen rendben van a magánélete is.

1 kilót hízott a terhes Rubint Réka!
1 kilót hízott a terhes Rubint Réka!

A jojóeffektus leglátványosabb példája Kirstie Alley. A Nicsak, ki beszél sztárja vékonyból izgatóan telt, majd kerekded, vékony, hatalmas lett. Közben pedig mindent kipróbált: gyilkos diétákat, plasztikai műtéteket, éhezést, életmódváltást, sportot, mindent. Súlya úgy ingadozik tíz-húsz-harminc kilókkal, hogy az egészen biztosan nem tesz jót az egészségének. De Kristie-t ez nem zavarja, ő csak diétázik, majd fal rendületlenül. 

1 kilót hízott a terhes Rubint Réka!
1 kilót hízott a terhes Rubint Réka!

Réka, az örök kivétel

Egyetlen nő biztosan van Magyarországon, akit nem érint a jojóeffektus. Pedig egykoron Rubint Réka is küzdött súlyproblémákkal, de mára olyannyira tudatosan él és étkezik, hogy harmadik terhessége alatt is nagyon odafigyel magára. Biztosan sokan meglepődnek azon, hogy egy ötödik hónapban járó kismama mindössze egyetlen kilót szedett fel a terhessége alatt. Rubint Réka orvosai állítják: nincs ebben semmi különleges. Sőt, a fitneszladyt a nőgyógyásza biztatja, hiszen a huszadik hétig a normális súlygyarapodás a szakirodalom szerint mindössze két kiló.

Fotó: Sanoma Archív/RTLKLub Sajtóklub
Fotó: Sanoma-archív/RTL Klub Sajtóklub
Fotó: Sanoma Archív/RTLKLub Sajtóklub
Fotó: Sanoma-archív/RTL Klub Sajtóklub

– Tudom, hogy sokan vannak, akik szerint keveset híztam. Pedig rendszeresen járok orvosi vizsgálatokra, amelyek minden értéket normálisnak mutatnak. Sajnos a mai világban nem ritka, hogy a kismamákat túletetik, mert azt hiszik, hogy attól egészséges, ha szép kerek. Én a terhességem tizennyolcadik hetében járok, és még mindig megvan a derekam, nem érzem magam nehéznek. Fontosnak tartom elmondani azonban, hogy nem azon agyalok egész nap, hogyan maradhatnék sovány. A testem formájánál – amelyen több mint tíz évet dolgoztam – sokkal fontosabb a szívem alatt gyarapodó kis élet – mondta határozottan Schobert Norbi felesége. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top