Sztárok

Malek Miklós: “A nézők nem szabadulnak meg tőlem”

A Nők Lapja Café fórumozói tegnap délelőtt élőben kérdezhették Malek Miklóst, az X-Faktor mentorát. A zenei szakember mesélt készülő lemezéről, a mentoráltjairól, a következő amerikai munkájáról... A legjobb kérdésekből egy interjút állítottunk össze, és meglepetésként még egy videót is készítettünk!

(Ha tagja vagy a Nők Lapja Café facebookos rajongói csoportjának, akkor érdemes most felmenned az oldalra, mert egy Malek Miklós által dedikált Mentor CD-t sorsolunk ki!)

„Fontos volt az, hogy vissza is hozzak
az országba valamit”

Mi a három fő ok, amiért elvállalta?
1. Az X-Faktor műsor egyedülálló lehetőséget ad arra, hogy tehetségek között szemezgessek, és ez egy producernek nagyon érdekes dolog.
2. Nekem fontos volt az, hogy vissza is hozzak az országba valamit, és remélem, hogy azok, akik énekléssel akarnak foglalkozni és a műsort nézik, meghallanak egy pár jó mondatot, ami előreviheti őket.
3. A családomat az elmúlt években csak karácsonykor láttam, és ez egy remek lehetőség arra, hogy több időt töltsünk együtt.

Hogyan tudja összehangolni a mentorkodást a zsűrizéssel? Nyilván a saját mentoráltjai közelebb állnak az emberhez… Mennyire kell ezt háttérbe szorítani? Én úgy látom, hogy elég komoly szakmai szemmel nézi a produkciókat, de azért a sajátjai mellett ki is áll…

Igyekeztem egy jó kompromisszumot megtalálni a kettő között, hiszen mint zsűritag, az objektivitás nagyon fontos, viszont a „gyerekeimet” ki fogja megvédeni, ha nem én?

A kérdésem a zsűri igazságosságához kapcsolódik, mert szerintem nem objektíven ítélik meg a versenyzőket, minden zsűritag a saját mentoráltját tartja jobbnak akkor is, ha nem az. Ön jónak tartja ezt a rendszert ?  Ha az „ön versenyzője” az utolsó kettő közt van, akkor is rá szavaz, ha gyengébb, mint a másik énekes?
Ez egy angol licencműsor, a szabályai és a formátuma is kötött. Simon Cowellnél lehet reklamálni. De mivel 30 országban van első helyen a műsor, nem hiszem, hogy lesz ideje felvenni a telefont.

Öröm önt látni egy magyar műsorban, végre nem a tipikus magyar pesszimista arc!
Örülök, hogy örülsz! A pozitív hozzáállás nagyon fontos az élethez számomra is!

Élt Amerikában, most újra itthon van. Hol képzeli el az életét mondjuk öt év múlva? Milyen hosszú távú tervei vannak? Folytatná szívesen a mentorkodást és a zsűrizést a következő, a második X-Faktorban?
Az én életem egy utazás. A megállókat nem én tervezem. De nagyon élvezem.

Ön „zenei” ember. Szerintem egy ilyen tehetségkutató versenynél alapnak kellene lenni , hogy a versenyzők tisztán énekelnek. Egy „sztár” rengeteg faktorból jön össze, amelyek megítélése nagyrészt szubjektív, de egy dolog nem az: ha hamisan énekel. Márpedig még itt a finisben is többen rendszeresen hamisak!
Amikor az embert négymillióan nézik, akkor nem úgy énekel, mint a fürdőszobában. Ezt úgy tudnám jellemezni, mint kétszáz telt házas Budapest Sportaréna-koncertet. Ehhez még tegyük hozzá azt, hogy hetente egy teljesen új dallal, koreográfiával, produkcióval kell előállniuk. Azt hiszem, egyértelmű, hogy itt a stressz bejátszik „egy kicsit”.

Édesapjával a Nobu budapesti megnyitóján
Édesapjával a Nobu budapesti
megnyitóján

Malek Miklóst jelen pillanatban az X-Faktorral azonosítják, de milyen mint magánember, amikor nem zsűrizik, nem zenél? Melyek ön szerint a legfontosabb emberi tulajdonságok és melyek taszítóak az ön számára? Család, gyerek? 
Szívesen válaszolnék az összes kérdésre, de egyrészt a magánélet azért „magán”, hogy maradjon meg az embernek magának, másrészt nem is olyan érdekes az én hétköznapi életem. (Nevet.)

Ezután is marad tovább a mentori zsűriben, és ugyanúgy véleményezi a látottakat, hallottakat?

A nézők nem szabadulnak meg tőlem a Non Stop kiesése után sem. 

Most már lehetsz „kíméletlenül kegyetlen” anélkül, hogy az a vád érne, hogy a saját csapatod miatt teszed ezt. (Hiszen sajnos kiesett mindhárom mentoráltad.)
Kíméletlen nem szeretnék lenni, de objektív mindenképp. 

A két héttel ezelőtti párbajnál miért Mariannt küldte haza, amikor ön szerint is jobb volt Dorkánál? Őszinte választ kérek!
Azért döntöttem úgy, ahogy döntöttem, mert szívem szerint mind a két versenyzőt hazaküldtem volna. Egyikük sem győzött meg.  Mivel ez nem lehetséges, ezért úgy gondoltam, hogy a nézőkre bízom a választást. Hiszen végül is ők nézik a műsort.

Nekem nagyon tetszik, amit csinált a Non Stoppal, és egyébként is szeretem a véleményét hallgatni. Azt kérdezném, hogy miért nem mondják meg egyértelműbben, ha valaki gyatrán teljesített? Hogy minősíthetetlen az előadása?
Arra nem emlékszem, hogy minősíthetetlen lett volna bárkinek is az előadása, de abban igazad van, hogy nem mind arany, ami fénylik. Habár engem hívnak gyilkosnak, azért néha-néha lehet, hogy előfordul, hogy elnézőbbek vagyunk a versenyzőkkel, hiszen a sok válogatón, próbán és élő show-n keresztül megszerettük őket. Én személy szerint úgy gondolom, hogy Szirota Dzsenifer és a dobos srác remekül tudott volna teljesíteni az élő adásban.

„Minden mentoráltamnak fogom
egyengetni az útját”

Mit csinál, ha vége lesz a műsornak? Fogja a kapcsolatot tartani a „gyerekeivel”? Mennyire zavarja, hogy „mosolygós gyilkosnak” nevezték el?  
Az X-Faktor után először is kipihenem magam, mert sokkal több munkát jelent ám ez, mint aminek a műsorban kinéz! Aztán nekiállok, hogy befejezzem a szólólemezemet gyorsan, amíg el nem kezdek valami nagyobb lélegzetű projektet megint… A „mosolygós gyilkos” eposzi jelzőt pedig kifejezetten szeretem, mert arra utal, hogy őszintén elmondom a véleményem.

Miért nevezik „mosolygós gyilkosnak”?

Geszti Péter tudna erre választ adni, hiszen az ő zseniális elméjéből pattant ez ki. Valószínűleg arra gondolt, hogy visszafogottan mondom el a nem visszafogott véleményemet.

A Nyári lányokkal fog valamit kezdeni műsoron kívül?
Minden mentoráltamnak fogom egyengetni az útját, ahogy tudom. A lányok roppant tehetségesek, és biztos sokat fogunk még róluk hallani!

Mikor jelenik meg az önálló CD-je?  Milyen nyelven lesznek hallhatóak a dalok?
Jövőre fog megjelenni a teljes CD, és lesznek rajta angol és magyar dalok is.

Mit olvasott legutóbb?
Az NLC fórum posztjait olvastam legutóbb. (Mosolyog.)

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top