Sztárok

Damu megúszta? Nem bizonyítható a nemi erőszak

Szinte lehetetlenség bizonyítani a bíróságon a nemi erőszakot, így nagy valószínűség szerint Damu Roland tisztázni tudja magát volt kedvese vádjai alól – tudta meg a Nők Lapja Café egy jogi szakértőtől. Mindez azért döbbenetes, mert a törvények értelmében ezek szerint bárki elszenvedhet nemi erőszakot, aki felmegy egy férfi lakására...

Nagy vihart kavart Damu Roland legújabb botránya. Volt menyasszonya, Tímea azzal vádolja a sztárt, hogy megverte és megerőszakolta őt. Damu tagadja a vádakat, és azzal vágott vissza, hogy vállalja a hazugságvizsgálatot is akár, hiszen szerinte a lány önszántából feküdt le vele.

Damu megúszta?Nem bizonyítható a nemi erőszak

De hogyan és lehet-e egyáltalán a nemi erőszakot a bíróságon bizonyítani? A Nők Lapja Cafénak egy névtelenül nyilatkozó, független jogi szakértő azt mondta: hasonló esetben szinte lehetetlen a nemi erőszakot bizonyítani a bíróságon. „Borzasztóan nehéz, hiszen a nemi erőszak során keletkező hámsérülések, nyomások a bőrön vagy a karcolások ugyanúgy származhatnak egy kicsit hevesebb szexuális aktusból is. Az ilyen esetekkel az a baj, hogy a lány saját akaratából ment fel az érintett férfi lakására, és hogy ott mi történt, azt csak ketten tudják… Két vallomás áll szemben egymással, és a bizonyítékok igazából nem feltétlenül elegendőek ahhoz, hogy ezek alapján valakit elítéljenek” – mondta el a szakember.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top