Sztárok

A heves jeges, Wallis

Képzelj el egy helyet, ahol mindig süt a nap, és gyönyörű fehérség uralja az egész vidéket. Napközben a csodás hegycsúcsokat hódíthatod meg, este pedig megpihenhetsz a romantikus falvak kis faházaiban. A kandallókban halkan ropog a tűz, és a hóval borított erdőkben meghitt sétákat tehetsz. Angyalkanyomokat hagyhatsz a friss hóban, és felszabadultan bolondozhatsz a barátaiddal. Ha Te is szereted a téli tájak szépségét és rajongsz a téli sportokért, a Svájcban található Wallis tartomány hegycsúcsait nem hagyhatod ki!
A heves jeges, Wallis

Svájc kis ország, de annál fejlettebb. Vasútvonalai és kiválóan autózható útvonalai átszövik az egész térséget. Itt találhatók Európa legmagasabban fekvő síterepei is, ezért nem véletlen, hogy a téli sportok imádói körében előkelő helyet foglal el. Híres síparadicsomairól, hiszen a természet egész idény alatt biztosítja a tökéletes feltételeket. A tengerszint feletti 4000 méteres magasság garantálja a hóbiztos síterepeket, de az alacsonyabban fekvő csipkés ormok sem okoznak csalódást, hiszen 1500 méteres tengerszint feletti magasságban kezdődnek a síterületek. Emellett rendszeresen karbantartott pályákkal találkozhatunk Wallis-ban.

A heves jeges, Wallis

A svájci vendégszeretetet mi sem bizonyítja jobban, hogy az idei szezonra felújított síliftek garantálják a gyorsabb feljutást a hegycsúcsokra. Így nem kell sorban állásra vesztegetnünk a csúszásra szánt időnket, és többször élvezhetjük ki a kedvenc sportunk adta lehetőségeket, élményeket és újdonságokat.

A heves jeges, Wallis A már klasszikussá vált téli sportok mellett rengeteg újdonsággal találkozhatunk, amit még felsorolni is nehéz: hódeszkázás, telmar, curling, big foot és snow blades. Emellett számtalan szórakoztató program is vár rád, mint az éjszakai szánkózás, a lovas szán.

Wallis tartományban nemcsak a sportolásnak hódolhatunk, hiszen igazi hedonista élvezeteket is átélhetsz. A finom ízek kedvelői feltétlen látogassanak el egy raclette-partira, vagy a lobogó tábortűz mellett ízlelgessenek egy pohár isteni borkülönlegességet, a Fendantot. Részt vehetünk a Mikulás-fesztiválon, nézelődhetünk a karácsonyi piacon, hallgathatunk klasszikus zenei koncerteket és megismerkedhetünk a gospel stílussal is. Fergeteges bálokon szórakozhatunk reggelig, és elmerülhetünk az újévi tűzijáték karneváli hangulatában is.

Wallisben mindent megtalálsz, amit a tél és az élet nyújthat!

 

További információk

Svájc Turizmus:

Telefon: 00800 100 200 30 (ingyenes)
Telefax:
00800 100 200 31 (ingyenes)
Internet: www.MySwitzerland.com
E-mail: info@myswitzerland.com

Swiss International Air Lines:
www.swiss.com

WALLIS Tourism:
www.wallis.ch

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top