nlc.hu
Sztárok
Ki kerül Damu helyére? Ki lehet az új Várnagy Előd?

Ki kerül Damu helyére? Ki lehet az új Várnagy Előd?

Amióta Damu Rolandot azonnali hatállyal kirúgták a sorozatból, hatalmas a tanakodás a Jóban Rosszban háza táján. A nagy kérdés pedig: vajon melyik magyar színész lehetne az új Várnagy Előd, aki tökéletesen átvehetné a szerepet?

Az már egészen biztos, hogy nem ölik meg, nem tüntetik el a képernyőről Várnagy Előd karakterét – erről állást foglalt a sorozat producere, Nagy Tamás. Azt azonban még titok övezi, ki vagy kik a lehetséges jelöltek Várnagy megformálására, hiszen egy szappanoperában mindig nagyon nehéz helyzet, ha egy színészt le kell váltani. Olyan utódot kell találni, akit egy idő után megszoknak, megszeretnek majd a nézők. Mi is tartottunk ez ügyben egy mustrát, szerintünk ők hárman esélyesek lehetnek a főgonosz szerepére.

Kolovratnik Krisztián – a vérbeli rosszfiú

A Maffiózók sorozat rajongói emlékezhetnek rá, hogy Krisztián hosszú ideig kölcsönözte hangját az egyik vérbeli, hidegvérű gengszternek. Így nem kérdéses, hogy a Várnagy Előd-szerep is jól állna neki. Krisztián igen nagy rutinnal rendelkezik, ami a kamera előtti munkát illeti.

A mi fantáziánkban így nézne ki
A mi fantáziánkban így nézne ki

A Vígszínház 33 éves színészét olyan alkotásokban láthattuk, mint a Szinglik éjszakája, a Szabadság, szerelem, a Vakvagányok vagy a Pánik. Ráadásul nemzetközi szinten is szép sikereket ért el: játszott több európai, ám sajnos itthon bemutatásra nem került játékfilmben is. Végül a magánélete, a szerelem hozta őt haza Barcelonából, s azóta is boldog párkapcsolatban él. Ám nagy kérdés, hogy vajon Krisztián feladná-e a színházi szerepek s a filmezés adta szabadságot azért, hogy nap mint nap képernyőn legyen Jóban Rosszban? Több interjújában is elmondta, nagyon szereti a szabadságot, így kérdéses, hogy elkötelezné-e magát hosszú évekre a nézők kedvéért.

Hevér Gábor – a mosolygós gyilkos
Második jelöltünk, Hevér Gábor szintén játszott a Szinglik éjszakájában, valamint az S. O. S. szerelem!-ben és a 9 és fél randiban is. A Nemzeti Színház társulati tagja, és színpadi szerepekben is sokszor bebizonyította már: kedves, szimpatikus arcvonásaival úgy tud játszani, hogy ha ő akarja, mi elhisszük neki, hogy vérbeli gonosz.

Ha Hevér Gábor lenne a következő rosszfiú?
Ha Hevér Gábor lenne a következő rosszfiú…

Ez a tulajdonság pedig nem árt, ha valaki egy olyan köpönyegforgató figurát alakít, amilyen Várnagy Előd – a tipikus mosolygós gyilkos. Ugyanakkor a Nemzeti Színház tagjaira nem jellemző, hogy szappanopera-szerepet vállaljanak, ezért nincs sok esély arra, hogy Gábort megpillantsuk a sorozatban. A fiatal színész szemmel láthatóan nem kitárulkozó típus, fél kézen is bőven számolhatók a szigorúan szakmai interjúk is, amiket az elmúlt években adott. Megvan az esély rá, hogy nem szeretné a szappanoperával együtt járó felhajtást és állandó médiaérdeklődést.

Nagy Zsolt – az ünnepelt színész
Noha nincs képernyőn, érdemes tudni, hogy hazai viszonylatban pillanatnyilag az egyik legünnepeltebb színész Nagy Zsolt.

Vagy esetleg Nagy Zsolt, az ünnepelt színész
Vagy esetleg Nagy Zsolt, az ünnepelt színész?

A Vígszínház színművészét a közönség apraja-nagyja a Kontroll című film fiatal BKV-ellenőre, Tibi szerepében ismerhette meg. Számos színházi darab, nemzetközi koprodukciókban készült film van a háta mögött, s a karaktere abszolút magában hordozza azt a rosszfiút, aki Várnagy Előd szerepében tökéletes volna. Ám egy vele készült mélyinterjúban korábban elmesélte, nem fog csak azért sorozatban játszani, hogy minden nap ott legyen a feje a tévében s a szülei, a rokonok büszkék lehessenek rá. Komoly színészi kihívásokra vágyik, ezért egyáltalán nem biztos, hogy elvállalná Várnagy Előd szerepét, ha azt a sorozatkészítők felajánlanák neki. Mi mindenesetre örülnénk, ha ő csatlakozna a napi sorozathoz.

Milyen „férjet” szeretne Legerszki Krisztina?
Damu Roland sorozatbeli felesége, Legerszki Kriszta azt mondja, ő még mindig nem tért magához a partnerével történtek után, s egyelőre nem tud azon gondolkozni, ki volna a megfelelő Várnagy Előd-utód. „Még látom őt a sorozatban, s egyelőre még nem jutott el a tudatomig, hogy többé nem dolgozunk együtt – mondja szomorkásan a színésznő. – Nagyon oldott hangulatban, összeszokott párosként játszottunk, Roli mindig képes volt elmulasztani a bennem dúló izgalmat és feszültséget. Amiben most leginkább bízom, hogy az új partnerrel is megtalálom majd a harmóniát, ez nekem színésznőként és emberként is nagyon fontos.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top