Sztárok

Amit még nem tudtunk Fábryról: letartóztatták

Különös történetet őriz a múltjából Fábry Sándor. Csak kevesen tudják, de a showmannek egyszer meggyűlt a baja a rendőrséggel!

Letartóztatták Fábry Sándort!Fábry Sándor soha nem bírta a kötöttségeket, mindig is azt tette, amit a szíve, meggyőződése diktált. Már egészen fiatalon fittyet hányt a szabályokra, jól példázza ezt, hogy tizennyolc évesen, 1972. március 15-én benne volt abban a 200 főnyi tömegben, amely a Batthyány-örökmécsesnél énekelte a Himnuszt, amiért többedmagával izgatás bűntette és szabálysértés miatt előállította a BRFK. Emiatt az MSZMP KB Tudományos-Kulturális és Közoktatási Osztálya nem javasolta Fábryt egyetemi továbbtanulásra, ennek ellenére mégis elkezdhette ugyanazon év szeptemberében a Pécsi Tanárképző Főiskolát, majd 1976–78 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar–német szakán folytathatta tanulmányait, és ott is diplomázott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top