Sztárok

Rákóczi Feri: “Volt, hogy csalódást okoztam a feleségemnek”

Rákóczi Feri a Class FM műsorvezetői feladata mellett ma már a TV2 két rekordnézettségű műsorának is a házigazdája. A nagy felfordulásban csak a szerettei hiányoznak neki nagyon. De mint mondja, feleségére és kislányára bízta a döntést, hogy elvállalja-e a tévés munkákat, és ők igent mondtak...

Már amikor megkerestelek, szomorkásan mesélted, hogy mostanában még a családodra is nagyon kevés időd jut, nemhogy interjúkra. Számodra mit jelent a kevés?
Azt, hogy amikor hazaérek egy-egy forgatási napról vagy élő adásról, már csak fél-egy órát láthatom ébren Panna lányomat és Soma fiamat. Tudod, mi szeretünk úgy családilag rákészülni az ünnepekre. Az advent időszakának igenis jelentősége van. Lelkileg a lehető legjobban össze kell hozni a családtagokat ahhoz, hogy az ember szentestére igazán ki tudjon engedni. Most azonban olyan időszakot élek, amikor nem tudom otthon kivenni a részem ebből a szeretetteljes készülődésből, és nem tagadom, ez  megvisel. Ugyanakkor nem lehet okom panaszra, mert én vagyok a világ legszerencsésebb embere, hogy az Ezek megőrültek! után a TV2 kiválasztott a 40 milliós játszmára is…

Majkával, az Ezek megőrültök forgatásán
Majkával, az Ezek megőrültek forgatásán


Lehetett erre számítani?

Őszintén? Én teljesen megdöbbentem. Napokig képtelen voltam elhinni, hogy tényleg én kaptam meg ezt a lehetőséget, és nem csak álmodtam ezt az egészet. Olyan műsort vezetni, amivel kapcsolatban Vágó István neve is felmerült, óriási megtiszteltetés.

Sikerre vitte a 40 Milliós játszmát
Sikerre vitte a 40 milliós játszmát

Kinek mondtad el először a nagy hírt?
Természetesen a csajomnak. Azaz, most már a feleségemnek. De nekem akkor is a csajom marad, amíg világ a világ. Örömében azonnal a nyakamba ugrott, és nagyon jólesik, hogy büszke rám. Juci a legfantasztikusabb társ: elmondtam neki és a kislányomnak, Pannának, hogy az új munkám milyen változásokat hoz majd az életünkre nézve. Többet kell szerepelnünk, apa kevesebbet lesz otthon, és kevésbé tudja kivenni a részét a közös programokból, mint eddig… mert azt rólam tudni kell, hogy miután reggelente végzek a rádióban, szinte sosem fekszem le, hanem a családommal töltöm a napot. Mióta van a kvízműsor, csak fél kilencre érek haza, így sok teher hárul Jucira, még akkor is, ha a nagymama sokat segít. Azt mondtam neki és a lányomnak: ha úgy érzitek, hogy nem szeretnétek ezt a változást, akkor nem vállalom el.

Panna idén kistestvért kapott
Panna idén kistestvért kapott

De ők toleránsak voltak veled szemben, tudom, mert tegnap is láttalak a tévében. Korábban azt mesélted, a kedvesed mindig is ilyen volt…
Juci pontosan tudta, mi az, amit bevállal, amikor mi annak idején a rádióban megismerkedtünk. Ismert, tudta, hogy nem vagyok egyszerű eset… bevallom, a legrosszabb fajtába tartoztam az agglegények között. Volt, hogy csalódást okoztam neki még a kapcsolatunk legelején, s akkor egy időre külön is váltunk, ráadásul akkoriban úgy éreztem, nekem még nem a megállapodás a dolgom a világban. De nem sokkal később rájöttem, hogy nagyon hiányzik, s én a mi szerelmünk kezdetét igazán attól a bizonyos második egymásra találástól datálom.

Kellenek a kalandok a férfiembernek?
Én úgy érzem, igen. Legalábbis egy adott életszakaszban mindenképp. Szükség van egy időszakra, amikor csajozunk, asztal alá isszuk egymást, utazunk… hogy aztán lenyugodva ráébredjünk, mik az igazi értékek az életben. Én ma már hűséges férj és családapa vagyok, olyan, aki nagyon büszke a feleségére és a két porontyára. Igen, kellettek a nagy bulik ahhoz, hogy képes legyek így érezni.

A kislányodnak, Pannának hogy tetszik az, hogy apa ott van a tévében?

Ma már nagyon, de az első alkalommal, amikor képernyőn látott, rettenetesen megijedt. Sírva dörömbölt a tévén, mert elképzelése sem volt, hogyan jutottam én be oda, s főként hogy fogok kijönni. Ez volt az alapfelállás, de ma már eljutottunk odáig, hogy elragadtatott arccal, a kanapén ülve figyeli a műsort. Egy kis angyal, szerelmes vagyok belé.

Akkor retteghetnek a majdani kérők.
Abból kiindulva, hogy én milyen voltam fiatal srácként, mindegyiket puskával a vállamon fogom majd fogadni! (Nevet.)

 
Balázs és Feri a Class FM-ben munkatársak, este a képernyőn riválisok
Balázs és Feri a Class FM-ben munkatársak, este a képernyőn riválisok

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top