Sztárok

Kártékonyak a fiatalokra a VV-szereplők

A Való Világ egyik játékosa, Zsuzsi megtámadott egy másik lakót. Agressziója miatt a lányt másnap kizárták. De számos kérdésre nincs válasz! Kik felügyelik a játékosok mentális állapotát? Miért várt a csatorna egy napot a balhé után, hogy kihozzák a lányt? És mi történt volna, ha azon az asztalon nem narancs van, vagy palack, hanem valami veszélyesebb tárgy...

Egy szakember korábban így fogalmazott: „A nézők közül sok elbizonytalanodott kortársunk véli úgy, hogy a lakók közti rokon- vagy ellenszenv, összefogás vagy versengés megfigyelése révén könnyebben tudja majd kezelni saját konfliktusait.” És a itt a lényeg: a konfliktusok kezelése. Komolyan gondolja azt bárki, hogy egy valóságshow alapján kell „megtanulniuk” a fiataloknak, hogy hogyan kell a konfliktusokat kezelni?! Mi több, bizonyos emberek szórakoztatási igényén túl lehet nevelő célzata az ilyen jellegű műsoroknak?

Veszélyes a kukkolás a Való Világban?

Mert a Való Világ tegnap esti adásban azt láthattuk, hogy a bombanő, Zsuzsi agresszív módon próbálta rendezni vitáját Olivérrel. Ami a fiatal lány kezébe került, mindent dobálni kezdett, narancs, műanyag palack… sikított, kiabált, őrjöngött, majd összeomlott. Csak a többi lakónak köszönhető, hogy megfékezték. Mi van, ha azon az asztalon valami komoly eszköz van, és azt dobja el indulatosan? Hogy nem vették észre a műsor készítői azt, ami már napok óta látható volt: a lány labilis idegállapotban van! Miért hagyták a verekedés után még egy napig a villában, amikor sírva könyörgött, hogy haza akar menni!? Kinek a felelőssége ez? A lányé, hiszen felnőttként tudta, hová megy, aláírt egy szerződést, a készítőké, vagy senkié? 

Dr. Csides Kata pszichiáter szerint az emberek manapság versenyt folytatnak az adrenalinért, ezért történt a verekedés is a műsorban. „És ezért történik meg, hogy már a gyerekek is terrorizálják egymást. Ezek a műsorok súlyos következményekkel járnak, sok fiatal másolni kezdi az ott látottakat. A szervezők azzal levették magukról a felelősséget, hogy kizárták a verekedőt, de ennek ellenére veszélyes dolog ez. Én személy szerint döbbenetesnek találom, hogy milyen embereket válogattak össze a Való Világ negyedik részébe. Nemcsak hogy ostoba, de közönséges személyek is, akik kártékony hatással vannak a nézőkre, mind megjelenésükkel, mind megnyilatkozásaikkal” – mondta el a pszichiáter.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top