Sztárok

Détár Enikő nem gyógyult meg?

Détár Enikő hangján még picit hallatszik, hogy korábban hangszálproblémái voltak. Csak remélni lehet, hogy a mindig tökéletességre törekvő műsorvezetőnő nem erőlteti túl magát.

Détár Enikő nem gyógyult meg?Egy esztendő telt el azóta, hogy megműtötték Détár Enikő hangszálait. Akkor a színésznőt háromhetes kényszerpihenőre ítélte az orvosa, és utána is pihentetni kellett a hangját, de Enikő hamar visszatért a színpadra és a képernyőre is. A betegség megviselte lelkileg is a szép hangú sztárt. Noha állította, hogy minden rendben vele s meggyógyult, tegnap este nem szólt tökéletesen Détár hangja, még mindig érződött, hogy hangszálai nem jöttek teljesen rendbe.

Dr. Kiszel Csilla fül-orr-gégész adjunktus szerint a hangszálműtétek után az a legfontosabb, hogy a beteg minél hosszabb ideig pihentesse a műtéti területetl. „Ezeket a műtéteket hagyományos és lézeres eljárással végzik. A beavatkozás utáni terápiában a betegnek a totális és szigorú némaságot szoktunk javasolni. Ez akár hetekig, sőt hónapokig is eltarthat, ez esetfüggő. Ha valaki nem tartja be az orvosi utasításokat, és terheli a frissen műtött hangszálait, az örökös rekedtséggel, vagy akár teljes hangvesztéssel járhat.” 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top