Sztárok

“Ne mazochizmusozzá má!” – megszületett a Való Világ-nyelv

Az elzárt villalakók viselkedése a pszichológusok, szociológusok, sőt nyelvészek számára is különleges csemege. Alekosz már-már legendásnak számító beszólása, a "mindig, minden körülmények között", már nemcsak a villában, hanem a köznyelvben is a gyakran használt kifejezések közé tartozik. Mi pedig összegyűjtöttünk néhányat, amelyek szintén jó eséllyel pályáznak arra, hogy gazdagabbá tegyék anyanyelvünket.
“Ne mazochizmusozzá má” - megszületett, a Való Világ nyelv

Az NLCafé Hivatalos nézője lecsap a Való Világra! Itt elolvashatod!

Alekosz udvarlási csemegéi
A nyolc osztályt végzett biztonsági őr kétségtelenül a leggazdagabb szókinccsel rendelkező lakó a villában. Ezt pedig leginkább esetlen udvarlásai során érezteti a nézőkkel és a lányokkal.

„Érzelmi szálak kötöttek engem ahhoz a gyümölcskosárhoz. Úgy éreztem, az az én egyik alkotásom, kinyilatkoztatásom Gigi felé.”

„Semmilyen szinten nem rezonálsz rám?

Szandika és az őszinteség
A másik villalakó, akinek öröm hallgatni a megnyilvánulásait, Szandika, bár őt nem annyira gazdag szókincséért, mint inkább őszinteségéért szeretik a nézők. Igaz, olykor őszinteségéről eszünkbe jut egy mondás: Az őszinteség műveltség nélkül puszta durvaság…

„A pénzt eldorbézolnám, a kocsit összetörném, a lakást meg lelaknám. A VV4 rendszámot pedig levenném, és gyorshajtás ezerrel!” – mondta a botoxolt cicababa arra a kérdésre, hogy mit tenne a nyereménnyel.

Szandika
Szandika

Szandika tehát felépített egy életfilozófiát, amit már a kisfilmjében is hangoztatott.

„Fő a természetesség, ugye, de nem nekem.”

Anikó. Hogy is van ez?
Nem éppen házias, leginkább csak dohányzik, beleszeretett Király L. Norbiba, pedig nem is ismeri, ráadásul még a szövegértéssel és a megfogalmazással is problémái vannak.

„Tudja valaki, hogy kell kortárs beszédet írni?”

Gigi és Béci
Gigi és Béci

Béci és Gigi akcióba lép
A sorból nem maradhat ki Béci sem, aki korábban állítólag rapperként tengette a napjait. Túl sokat eddig nem mutatott pergő nyelvéből, hiszen leginkább félig lecsukott szemmel és félig nyitott szájjal láthatjuk az egyik kanapén. Időnként azonban akcióba lendül…

„Basszus, ez rosszabb, mint egy számítógép” – mondta, amikor nem tudta bekapcsolni az elektromos tűzhelyet.

Béci testvére, Gigi, hetek óta szerelmi mámorban úszik. De ő sem marad el bátyja nyelvi képességeitől. Egy óvatlan pillanatban például ezt találta mondani:

„Ne mazochizmusozzá má!”


Jerzy, a hősszerelmes

Egy kis párbeszéddel is szeretnénk kedveskedni, ami a Gigi–Jerzy párocska tökéletes harmóniáját hivatott visszaadni:

Jerzy: „Olyan tutajos a csókod, hogy azt el sem hiszem.”
Gigi: „De mi az a tutajos?”

Ildikó és a történelem…
Ildikó folyamatosan azt hangoztatta, hogy mennyire szeret szerepelni, mennyire tanult, művelt lány. Nos a megfogalmazásaival nem is volt baj, de a történelemtudása már annál inkább elkeserítőnek bizonyult. Arra a kérdésre, hogy Magyarország mikor lépett be a második világháborúba, ezt a választ adta:

„A XIX. században”, második próbálkozásra: „1918”.

Éva és a „púder”…
Éva lenyűgözte a lakókat történelem- és általános műveltségibeli tudásával. Természetesen örömhír, hogy a  Való Világban azért van, aki tudja, hogy mikor volt a második világháború. Sajnos azonban a médiában görcsösen szerepelni akaró hölgy még nehezen tudja elmagyarázni, hogy mit is akar igazán mondani…

„Én színt hozok az arcotokra.”

Éva
Éva

Gombi, az érzékeny lelkű
A villa szépfiúja, igazi érzékeny lelkű hősszerelmes. Akkor is ezt az oldalát próbálja mutatni, amikor épp vagány akar lenni, így pedig hamar röhejessé válik.

„Bennem van a vagánybecsület, érted?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top