Sztárok

Király Viktor: “Szerény és félős ember vagyok, főleg a lányok előtt”

A Megasztár 4 győztese saját elmondása szerint félénk fiú, legalábbis ha ismerkedésről van szó. Jelenlegi barátnőjétől is csak hosszú idő után merte elkérni a telefonszámát. A Nők Lapja Cafénak adott interjúban Viktor többek között erről beszélt, de elárulta azt is, hogy miért angol nyelvű lemezt készített, illetve mesélt arról, a testvére iránti szeretet is közrejátszott abban, hogy rövidre vágatta a haját.
Király Viktor:

Kíváncsi vagy rá, hogy melyik világsztárnak énekelt nemrégiben a magyar énekes? Kattints ide!

Solo címmel jelent meg az új albumod, amelyen az összes dal angol nyelvű. Miért döntöttél így?
Azt mondják, a zenészek és az énekesek akkor őszinték, amikor önmagukat adják, nem akkor, amikor egy szerepbe bújnak. Nekem az angol az anyanyelvem. Tudom, hogy furcsa ezt így mondani, hiszen az anyanyelv az anyám nyelve, aki szintén magyar, de nekem ez mégis az angol, hiszen Amerikában születtem. Bár 10 éve Magyarországon élek, az angol számomra még mindig sokkal könnyebb, mint a magyar. Ezt a beszédemen is lehet érezni. Szerettem volna magamat adni ezen a lemezen, ezt viszont csak angolul tudtam megtenni.

Eszedbe jutott az, hogy ezzel a lemezzel külföldön is megpróbálj karriert csinálni?
Persze, de nem ez az elsődleges cél. Nem arra akartam figyelni, hogy külföldre készüljön, aminek az az oka, hogy szeretek itt élni. Ez nem kamu. Úgy érzem, Magyarország az otthonom. Éppen ezért, még ha angol nyelven is készült a lemezem, először itt szeretném befuttatni. Nyilvánvalóan előfordulhat, hogy Európában vagy Amerikában is felfigyelnek rá. Az utóbbi pár hétben már csörgött a telefonom más országokból, ami azért érdekes, mert nem foglalkoztunk külön azzal, hogy máshol is megismerjék, az interneten terjedt.

Fotó: Sanoma Archív/Németh Gabriella
Fotó: Sanoma Archív / Németh Gabriella

Mennyi esélyt adnál magadnak külföldön?
Nehéz kérdés. Az természetes, hogy adnék esélyt, hiszen nézem a külföldi produkciókat, de nem tudom összehasonlítani magam másokkal. A mostani korongon rengeteg olyan dal van, amely szerintem nemzetközi szinten is megállná a helyét.

Az első videoklip a lemez címadó dalához, a Solóhoz készült. A klipben szerepel a barátnőd, Bea is. Fél éve vagytok együtt, viszont két éve ismeritek egymást. Korábban azt mesélted, nehezen kérted el a telefonszámát, féltél. Miért?
Nagyjából két éve ismerjük látásból egymást, de igazából soha nem beszéltünk a másikkal, mindössze egy rendezvényen egyszer kezet fogtunk. Alapvetően szerény és félős ember vagyok, főleg a lányok előtt. Ha valaki azt gondolja, hogy én bármikor oda merek menni egy lányhoz, akkor téved. Vártam a megfelelő alkalmat, hogy mikor tudok kapcsolatba lépni vele. Az egész helyzet olyan romantikus volt: sokszor láttam Beát szórakozóhelyeken, mindig csodáltam, mert nagyon szépnek láttam. Szépnek és megfoghatatlannak tűnt nekem. Aztán egyszer, amikor szingli voltam, összeszedtem az erőmet és odamentem hozzá, hogy elkérjem a számát.

Simán megadta?
Nem. Azt kérdezte, hogy milyen célból kérem. Mindezt nagyon hivatalosan. Bea táncos, ezért szerintem azt gondolta, hogy munka miatt van szükségem a telefonszámára. Végül azt válaszoltam, hogy vacsora célból. A vicces az, hogy utána úgy alakult, hogy valami belül mégis történt velem és randira nem mertem elhívni, viszont egy munkára igen.

Végül a munka után ki hívta randira a másikat?
Én hívtam randira őt. Ő ilyen szempontból konzervatív, addig várt, amíg én nem hívtam el.

Viktor és barátnője
Viktor és barátnője
Fotó: Sanoma Archív / press.Tv2.hu

A klipben erős a szexualitás köztetek. Nem félsz attól, hogy túl sokat mutattok meg magatokból, hogy kiadod magad a sajtónak?
Van bennem egy kis félelem, de próbáltam úgy megcsinálni ezt a klipet, hogy ne arról szóljon, hogy a barátnőm. Szerintem ez sikerült, a klipben nem azon van a hangsúly, hogy ő a párom. Nagyon sokan a mai napig nem tudják, hogy a kedvesem. Ha most nem Bea szerepelne benne, akkor is hasonló karakterű lányt kerestem volna, mert nagyon szeretem a barna bőrű, egzotikus, szexi testalkatú lányokat. A szexualitással kapcsolatban pedig: szeretem a szexualitást megmutatni egy videoklipben. Nem vagyok prűd.

Beán több jelenetben nincs sok ruha. Nem vagy féltékeny, hogy más férfiak nézik a barátnődet és esetleg a nyálukat csorgatják rá?
De. De büszke is vagyok rá. Inkább büszke vagyok rá, mint féltékeny. Ezt a kategóriát még nem tartom túlságosan vadnak. Ennél kevesebb ruhát nem engednék, ennyi azonban még tűrhető.

Az új lemezhez a külsőd is megváltozott: más öltözet, levágattad a hajad. Miért?
Öltözködésben ez a stílus lényegesen kényelmesebb, ez is jobban én vagyok. Az is egy szerep volt, hogy öltönybe bújtam. Egész nap ilyen ruhákban járok, ez vagyok én. A hajam esetében is tetszik ez a stílus, mindig is ki akartam próbálni, de a döntésemben a testvérem iránti szolidaritás is szerepet játszott. Ő beteg volt, ezért muszáj volt lenyírnia haját, később pedig ki is hullott neki.

Hogy van a testvéred?
Benjaminnak rákja volt, de most úgy néz ki, hogy időben megtalálták a daganatot, így sikerrel járt a műtét, illetve a rengeteg kemoterápia. Ez utóbbi több hónapig tartott. Szerencsére – lekopogom – úgy tűnik, hogy teljesen meggyógyul. A gyógyulásához szerintem az is hozzájárul, hogy mindig pozitívan fogta fel az egészet, soha nem esett kétségbe. Amikor kihullott a haja, akkor sem siránkozott miatta, hanem azt mondta, hogy „úgy is mindig ki akartam próbálni”.

Fotó: Sanoma Archív/Németh Gabriella
Fotó: Sanoma Archív / Németh Gabriella

Van egy új tetoválás is a karodon. Mit ábrázol?
A tetoválás családi döntés volt, Bennek is van, illetve lehet, hogy Linda is megcsináltatja, kisebb, nőiesebb változatban. A tetoválás maga három koronából áll, három különböző méretben, amelyek egy-egy testvért szimbolizálnak. A koronák alatt a testvérek nevének kezdőbetűje szerepel héberül, végül pedig az anyu, apu felirat, szintén héberül.

Visszatérve még arra, hogy angol nyelvű a lemez: nem érzed egy picit visszásnak, hogy itt érzed magad otthon, de mégis angolul vagy önmagad, az angolt tartod az anyanyelvednek?
A nyelvet és úgymond a hazafiasságot teljesen külön kezelem. Valaki nem attól fogja magát valahol otthon érezni, hogy az adott ország nyelvét beszéli. Számos amerikait ismerek, akiben egy csepp magyar vér nincs, itt él, és eszébe se jutna visszamenni Amerikába vagy máshová költözni. Imádják Budapestet, hosszú évek óta itt laknak. Az én életem ilyen: magyar az identitásom, de Amerikában születtem. Rengeteget foglalkoztam a magyar nyelvvel, jártam logopédushoz, beszédtechnikára, színésziskolába, nagyon sokat olvastam magyarul, de mégis, szöveget írni csak angolul tudok.

Azt mondják, énekelni is könnyebb angolul…
Ez a másik. A magyarok is szeretnek angolul énekelni, mert könnyebb. Én akkor miért ne tenném meg?

Mondod, hogy számos amerikai ismerősöd van, aki nem menne el innen. Ez érdekes, hiszen a jelenlegi politikai helyzetek, magyarországi problémák mellett sok magyar is elvágyódik. Te és ők miért ragaszkodtok ennyire az országhoz?
Ezen a kérdésen már én is gondolkodtam. Vannak negatívumok Magyarországon, de van néhány olyan erős pozitívum, van egy olyan varázsa az országnak, ami itt tartja az embert. Nem tudom pontosan megfogalmazni azt, hogy mit érzek az ország iránt, nem tudom szavakba önteni ezt az érzést. Összességében jól érzem itt magam.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top