Sztárok

Az anorexia áldozatai – elrettentő fotók

Nem bírta elviselni egy brit lány, hogy folyamatosan cikizik a külseje miatt, ezért drasztikus fogyókúrába kezdett. Végül ő is majdnem az anorexia áldozatául esett.
Az anorexia áldozatai-elrettentő fotók

A legújabb szenvedélybetegség a sztárok körében

Lauren Brudenell folyamatosan sírt, amiért osztálytársai kinevették 104 kilós testsúlya miatt. A fiatal brit lány úgy érezte, hogy külseje miatt nem szerelmes soha senki sem belé, és emiatt nem lesz lehetősége a boldogságra az életben. Lauren ezért megfogadta: ha belehal is, de lefogy. Hónapokon át éheztette magát, s végül 38 kilósra fogyott. A fiatal lány csaknem az anorexia áldozatául esett, szervei majdnem teljesen leálltak, a kórházban az utolsó pillanatban mentették meg az életét.

Lauren története újabb eset az anorexiás betegek krónikájában. A közelmúltban nagy port kavart egy modell, Isabelle Caro tragédiája: a lány belehalt étkezési zavaraiba, s édesanyja pedig nem bírta feldolgozni lánya halálát, ezért öngyilkos lett. 

A betegség azért is figyelemre méltó, mert a kialakulása után a halálozási arány eléri a 8-9%-ot. Napjainkban egyre gyakoribbak az evészavarok a fiatalok körében (megközelítőleg 1–4%), ami korunk szépségideáljával is összefüggésben lehet. Az evészavarok tipikusan a nőkre jellemzők, a megbetegedések csupán 2–10%-át teszik ki a férfiak. Az anorexia nervosa fiatal lányoknál, tipikusan 13–20 éves kor között alakul ki.  

 

Az anorexia áldozatai-elrettentő fotók

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top