Sztárok

Hoppá! Ízparádé a T-Home nyerteseinek

Végy tíz főzni és játszani imádó nyertest, adj hozzá egy sztárt és egy népszerű gasztrobloggert, keress mindehhez egy vidám főzősulit, és máris kész a feledhetetlen, ízekben és nevetésben gazdag délután. Amikor egy csapat főzni és enni imádó ember nemcsak remekül szórakozik, hanem különleges receptekkel és talán új barátokkal is gazdagodik.

Bizonyára mindenki látta már a T-Home most futó vicces reklámját, melyben Pindroch Csaba rakott krumplit készít a családnak, és minden csetlés-botlást megúszva, az utolsó pillanatban, igaz, baráti segítséggel, el is készíti a fantasztikusan illatozó remekművet.

Nos, a T-Home e vezetékes telefonajánlatát népszerűsítő, Hoppá című filmecskéjével kapcsolatban játékot is hirdetett a nézők között. A feltett kérdésekre jól válaszolók közül tízen, párjukkal együtt meghívást kaptak a Chefparade nevű budapesti főzősuliba, ahol nem mindennapi élményben volt részük. Nemcsak a reklámban szereplő színésszel, hanem Mautner Zsófival, a legnevesebb hazai gasztrobloggerrel tölthettek el egy vidám délutánt, főzve, sütve, vidáman beszélgetve.

Hoppá! Ízparádé a T-Home nyerteseinek

Már a program elején kiderült, hogy Csaba sem kezdő, hiszen egykor, egy rövid ideig maga is járt szakácsiskolába. A neves intézményből csak akkor menekült el, amikor szembesült a szakácsszakma nagyipari jellemzőivel. Ám néhány szakmai fogást így is elsajátított. A színész azt is elárulta, hogy a reklámszpotban szereplő rakott krumpli, igenis igazi volt, amit hazaérve be is fejezett a család örömére.

A Hoppá Chefparade játék nyertesei által elkészítésre váró menüsort viszont nem ő, hanem Mautner Zsófi kreálta, akinek legnagyobb meglepetésére a nyertesek a hazai ízek helyett a távol-keleti ételsor elkészítésére (hivatalosan: Orient fantázia) szavaztak. E menüből is talán a desszert, a gőzölt joghurtkrém vaníliás, karamellizált ananásszal tűnt a legizgatóbbnak, bár az előételként készített csípős steaksaláta vagy a főételként tálalt lazac zöldségrizzsel is megmozgatta a jelenlévők fantáziáját.

Zsófi kedvenc fűszere természetesen a chili és a vanília – innen gasztroblogja címe is –, és magát örömszakácsnak mondja. Ebbe az evés élvezete is beletartozik. Zsófi életvidám, mindig mosolygós, több nyelven beszélő hölgy, aki a diplomatakarriert adta fel azért, hogy az interneten minél több gasztroőrülttel oszthassa meg receptjeit, kulináriával, ízekkel, fűszerekkel, konyhai fogásokkal kapcsolatos tapasztalatait. Immár második szakácskönyvét tervezi, az elsőt Stahl Juditnak köszönhetően adta ki.

Hoppá! Ízparádé a T-Home nyerteseinek

A gasztroblogger rajong a török konyháért, mely a zöldségek és a húsok elkészítésének szinte végtelen kombinációját kínálja. Legkedvesebb helye viszont Párizsban, a Marais negyedben található. Az apró, lepukkant bolt tulajdonosa évszázadok óta ugyanaz a család, melynek generációi először sáfránnyal, ezzel a mindennek fantasztikus aranyszínt adó, különleges fűszerrel kezdtek kereskedni. Napjainkban pedig boltocskában minden megtalálható, ami a földkerekségen megterem.

Hoppá! Ízparádé a T-Home nyerteseinek

Párizshoz kötődik Zsófi egyik legmulatságosabb gasztroélménye is. Az egyik elegáns étteremben egyszer csak egy apró egér futott ki az asztalok közé. Szétnézett, majd mintha a világ legtermészetesebb dolga volna, befutott a szemközti egérlyukba. Szerencsére az étterem vezetője humoránál volt: „Lám, megjött a séfünk” – jelentette ki a kővé vált vendégeknek, akik a megjegyzést aztán jóízű kacajjal fogadták.

A Chefparade pultjai között nem futkározott egér, bár még ő is megnyalta volna a szája szélét az elkészült gasztronómiai remekművek láttán. Ott volt viszont 10 boldog nyertes, aki párjával és a sztárokkal együtt egy feledhetetlen gasztrodélutánnal gazdagodott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top