Sztárok

“Bárcsak kövér lehetnék”

Emily Blunt a magyar közönség leginkább Az ördög Pradát visel című filmből ismerheti. A 27 éves angol származású színésznő karrierje csúcsán van. A napokban mutatták be új vígjátékát, a Gulliver utazásait. De szerelmi életére sincs panasz, néhány éve randevúzgatott ugyan Michael Bubléval, végül az Office sorozat sztárja, John Krasinski mellett találta meg a boldogságot. Tavaly nyáron házasodtak össze.
„Bárcsak kövér lehetnék”

Porig alázta az Office sztárja Travoltát és Cruise-t

Mintha megváltozott volna Hollywood mostanában. Mintha kevésbé lennének soványak a színésznők.
Hát… Szerintem a legtöbb színésznő még mindig azt gondolja, hogy szupervékonynak kell lennie ahhoz, hogy elfogadják. Ha egy férfi színészen van 15 kiló súlyfelesleg, az még aranyos, szerethető, mackós. Ha ugyanennyi pluszkiló van egy színésznőn, azonnal elküldik edzőterembe. Szóval szerintem nem változott semmi.

Az Ördög Pradát visel című filmben
Az Ördög Pradát visel című filmben

Tapasztalatból beszélsz?
Tulajdonképpen Az ördög Pradát visel című filmben egy olyan lányt alakítottam, aki gyakorlatilag nem eszik, a halálán van, csak hogy megfeleljen az elvárásoknak. Igen sokat fogytam a szerep kedvéért.
De az idén bemutatásra kerülő Sorsügynökség című filmben például egy balett-táncost alakítok. Rengeteget jártam edzőterembe és táncórákra, hogy „tökéletes” legyen az alakom. A forgatás után azonban mindent ettem, amit csak megkívántam.

Mit tennél meg egy szerep kedvéért?
Nagyon szeretnék kövér lenni! Csak ülni és mindent megenni, és nem törődni azzal, hogy mennyi kalória is az, ami tányéromon van. Most például olyan éhes vagyok, hogy megtudnám enni ezt a szobát. (nevet) Pizza, hamburger, carbonara… mennyei lenne.

Akkor is megtennéd ezt, ha tudnád, hogy utána maga lenne a pokol lefogyni?
Igen! Persze valószínűleg rossz lenne, pár hónapig szenvednem kéne, az egyszer biztos!

Egyszerű angol lányból lettél Hollywood ünnepelt dívája. Élvezet a népszerűséget?
Utálom azt a szót, hogy „celeb”, mivel ma már bárki lehet az – elég, ha kipofozzák a kocsidat, szerepelsz egy tévéműsorban, és már sztár is vagy. Szerintem e mögött a szó mögött már nincsen semmi tartalom, érték. Én nem hiszem, hogy örökké színésznő leszek. Van B tervem! Nyelveket akarok tanulni, talán egyszer tolmács leszek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top