Sztárok

A Nemzeti legnagyobb színészei sem kaptak fizetést

Hetek óta nem tudja kifizetni színészeit, munkatársait több budapesti színház – olvasható a Blikkben.

A Nemzeti legnagyobb színészei sem kaptak fizetéstA Nemzetiben a művészek, köztük Garas Dezső, Udvaros Dorottya, Stohl András csak a márciusi fizetésük felét kapták meg április elején, s egy­előre nem tudni, mikor pótolhatják az elmaradást. „Igaz, hogy csak fele fizetést kapott mindenki, bár úgy tudom, a műszaki dolgozók azóta megkapták a teljes összeget” – mondta a Blikknek egy Nemzetihez közel álló forrás, aki arra már nem tudott felelni, mikor érkezhet meg mindenkinek a teljes fizetés.
A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma az államháztartási egyensúly megőrzését szolgáló zárolások ­miatt idén csak március 16-án határozta meg a 2011-es támogatási összegeket. Már folyik a színházak üzleti terveinek elbírálása, de pénz csak nem jön.
Ahogy azt korábban megírtuk, hasonló a helyzet a Budapesti Kamaraszínházban is. Ott másfél hónapja nem kaptak fizetést a színésznek, köztük Szilágyi Tibor, Németh Kristóf, Verebes Linda…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top