Sztárok

Cambridge hercegnője lett Kate Middleton

A várakozásoknak megfelelően a Cambridge hercege és hercegnője címet adományozta pénteken II. Erzsébet királynő Vilmos trónörökösnek és menyasszonyának, Catherine Middletonnak.

A címet az uralkodó unokája – Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a brit trónutódlási sorban – és Catherine hivatalosan a péntek délben esedékes esküvő után veszi fel.

Vilmos menyasszonya péntektől egyben jogosult lesz az őkirályi fensége (Her Royal Highness) címre is, tekintettel arra, hogy férjének is – trónörökösként – a királyi fenség megszólítás jár.

Catherine Middleton – Vilmos feleségeként – a Katalin, Cambridge hercegnője címet fogja viselni.

A brit sajtó hetek óta a Cambridge hercege, illetve hercegnője címet tartotta a legvalószínűbbnek a fiatal trónörökösi házaspár számára.

Ezt a címet Vilmos és Katalin várhatóan addig viseli, amíg Vilmos herceg – édesapja után – majdan az Egyesült Királyság uralkodója nem lesz.

Vilmosnak mindemellett a Strathearn grófja és a Carrickfergus bárója címet is adományozta az esküvő alkalmából a királynő.

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top