Sztárok

Interjú a canterburyi érsekkel, aki összeadja Vilmost és menyasszonyát – videó

Kate és Vilmos mai esküvőjének helyszíne a Westminster-apátság, a londoni parlamenttel szemközt emelkedő, 1300-as években állított ősi koronázótemplom, ahová kétezer vendég fér be.

Interjú a Canterbury érsekkel, aki összeadja Vilmost és menyasszonyát - videóItt tartotta esküvőjét 1947-ben II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg is. „A házasság életre szóló elköteleződés, amely nemcsak arról szól, hogy életem hátralévő részét veled akarom eltölteni, hanem arról is, hogy életem végéig készen állok felfedezni téged. Minden házasságkötésnek üzenete van, amely kihirdeti, miben hisznek, milyen értékeket tartanak fontosnak a felek, és reményt kelt, hogy vannak még, akik hisznek a házasság intézményében – mondja dr. Rowan Williams, Canterbury érseke. „Nagy öröm volt számomra megismeri ezt a szimpatikus fiatal párt. Tetszik, ahogy megközelítették és átérezték az esemény lényegét, a saját felelősségüket. Átgondolták, mit szeretnének, és azt is, mivel mit szeretnének közölni. Egyszerű és letisztult képük volt a dolgokról. Engem ért az a kiváltság, hogy Isten színe előtt összeadjam és útjukra bocsássam őket” – mondja várakozásteljesen a megyés püspök. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top