Sztárok

Vilmos herceg nem akart házassági szerződést

Talán még ki sem bontott minden nászajándékot az ifjú pár, a hírek máris arról szólnak, hogy az újdonsült hercegnő valószínűleg nem jönne ki túl jól egy esetleges válásból.

Vilmos herceg nem akart házassági szerződést

Vilmos herceg nem akart házassági szerződést

Meghamisították Catherine hercegnő esküvői ruháját

A hivatalos királyi sajtóinformációk szerint Kate és Vilmos nem írt alá házassági szerződést, sőt a herceg határozottan elutasította a szakemberek javaslatát. Tekintettel az elmúlt években köttetett királyi házasságok nem túl fényes válási statisztikájára, a válóperes ügyvédek szerint határozottan praktikus lett volna egy megállapodás aláírása az esküvő előtt.

Mindez nem meglepő, ha Vilmos vagyonát nézzük. A királyi légierő századosaként 37 170 fontot (kb. 13 millió forint) keres évente. Édesanyja, Diana hercgnő 6,5 milló fontot (majdnem 2 milliárd forintot) hagyott rá, és ez az összeg beruházások révén 1997 óta valószínűleg jelentős mértékben gyarapodott. Vilmos háztartását a mai napig édesapja, Károly herceg finanszírozza. Mindamellett az ifjú férjnek még egy jelentős öröksége van, amelyet dédnagymamájának köszönhet. Az anyakirálynő nyolc évvel a halála előtt állítólag a vagyona kétharmadát a dédunokái javára létrehozott alapba helyezte.

Cambridge újdonsült hercegnőjének, Catherine-nek ezzel szemben gyakorlatilag nincs jövedelme, hiszen januárban felmondta állását szülei partikellék-vállalkozásában, hogy teljes mértékben az esküvő előkészületeivel foglalkozhasson. Korábban a Jigsaw nevű kiskereskedésnél dolgozott.

A legfelsőbb bíróság Angliában a közelmúltban kötelezővé tette a házassági szerződés megkötését az esküvő előtt. Ha ugyanis nincs megállapodás, és a házaspár válni akar, akkor az ügyvédek feladata marad, hogy valamiféle alkut kiharcoljanak. Ennek sikere pedig sok mindentől függ. A yorki hercegnő például évi apanázsként 15 ezer fontot kapott András hercegtől, amikor 1996-ban tíz év után véget ért a házasságuk. Diana hercegnő ügyvédei azonban sokkal ügyesebbek voltak: 17 millió fontot sikerült kialkudniuk Károlytól a válóper során. Vilmos és Kate eljegyzése után Diana hercegnő egykori személyes titkára, Patrick Jephson azt nyilatkozta, ha Kate a húgocskája lenne, azt tanácsolná neki, hogy mindenképpen csináltasson egy kedvező vagyonszerződést, mert nem pusztán egy házasságba ugrik bele, hanem egy komoly üzletbe is.

Vilmos herceg nem akart házassági szerződést

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top