Sztárok

Magabiztosság azokon a napokon…

A menstruáció idején különösen nagy gondot kell fordítani az intim területek ápolására: ilyenkor más szabályok érvényesek, mint a ciklus többi napján. Ha frissnek és ápoltnak érzed magad a nehéz napokban, nem lesz gond az önbizalmaddal és a hangulatoddal sem.

A vérzés időszaka a legtöbb társadalomban nagyon sokáig kerülendő témának számított, így arról sem esett sok szó, hogy hogyan lehet kellemesebbé, elviselhetőbbé tenni a nehéz napokat. A menstruációval kapcsolatos tabuk miatt a nők sokáig „tisztátalannak” érezték magukat a vérzés ideje alatt, és még kevésbé mertek nyíltan beszélni az ilyenkor fellépő problémákról.

Pedig nagyon fontos szem előtt tartani, hogy a menstruációs ciklus ideje alatt a fertőzésveszély jóval nagyobb. A kockázatot több módon is csökkentheted. Cseréld rendszeresen a betétet vagy a tampont. A vérzés első 2-3 napjában legalább 3–6 óránként, később elég lehet a 4–8 óránkénti csere.

Mindig használj a vérzés intenzitásának megfelelő méretű tamponokat. Az enyhébb napokon válassz kisebb méretűeket, ezek ugyanis nem szívnak el nedvességet a hüvely nyálkahártyájából, és nem növelik a fertőzések kockázatát.

Ha betétpárti vagy, kerüld a műanyag borítású termékeket, mert ezek összegyűjtik a nedvességet a betét peremén, ami kedvez a gombák, baktériumok szaporodásának. Nem ajánlottak az illatosított betétek sem, az illatanyagok ugyanis irritációt okozhatnak az intim területeken.

A vérzés idejére nem vonatkozik a napi egy mosakodás szabálya. Ilyenkor naponta többször látogasd meg a fürdőszobát, és természetesen szappan és hagyományos tusfürdő helyett használj olyan mosakodógélt, amelynek tejsavtartalma megegyezik a hüvelyével, hogy megőrizd a természetes egyensúlyt, és tiszta, friss, magabiztos maradhass a nehéz napokon is.

Magabiztosság azokon a napokon...

A NIVEA Intimo termékek megfelelő környezetet biztosítanak a hüvelyben a ‘jó’ baktériumok számára és segítenek a természetes egyensúlyt, azaz azt a pH-értéket megőrizni.

Te mennyire vagy magabiztos? Ha kíváncsi vagy a válaszra, töltsd ki a Magabiztosság kvízt! A válaszadással women’secret utalványt is nyerhetsz.

Bővebb információkért kattints IDE!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top