Sztárok

Ne vidd túlzásba!

Ha az intim területeken nincs minden tökéletesen rendben, semmi sem az igazi. A közérzetünk rossz lesz, és ez a zavaró tény nemcsak a magabiztosságunkat rombolja le, hanem tönkreteheti az egész napunkat. Speciális gondoskodással mindezt megelőzhetjük.

Az intim területek tisztán tartásával kapcsolatban még mindig rengeteg tévhit uralkodik. A legtöbb félreértés a tisztálkodás gyakoriságára vonatkozik. Az egészséges és ápolt intim testrészeknek általában nincs kellemetlen szaga, ha nincs semmilyen fertőzésed és betartod a higiéniás előírásokat, nagy valószínűséggel nem találkozol rendellenes, gyanús illatokkal. Meg kell említeni azt is, hogy a hüvelyi váladékozás normális jelenség, és létfontosságú a hüvely tisztaságának és egészségének szempontjából.

A hüvely természetes öntisztulással rendelkezik, így belülről nem kell megmosakodni. Más testrészekhez hasonlóan a hüvelyben is van egy olyan természetes egyensúly, azaz pH-érték, amely ideális környezetet teremt a tejsavbaktériumoknak, amelyek megvédenek a fertőzésektől. Ha ezeket kimossuk, felborul a kényes egyensúly. Éppen ezért csak a külső hajlatokat kell finoman megtisztítani a kifejezetten erre az érzékeny területre kifejlesztett mosakodógéllel, pl. a NIVEA Intimo termékcsalád egyik tagjával.

Az alapvető higiéniai szabályok közé tartozik, hogy naponta váltsunk fehérneműt, és válasszunk „lélegző” anyagból (pl. selyemből vagy pamutból) készült darabokat. Kerülni kell a nagyon szűk nadrágokat és az illatosított szappanokat, fürdőhabokat, hüvelydezodorokat és a nem kifejezetten erre a célra gyártott törlőkendő használatát. A törülköző- és fehérneműmosáshoz használj illatszermentes mosószert és öblítőt.

Ne vidd túlzásba!

Így naponta egyszer elég, ha a NIVEA Intimo-hoz hasonló speciális mosakodó géllel megmosakszol.

A NIVEA Intimo termékek megfelelő környezetet biztosítanak a hüvelyben a ‘jó’ baktériumok számára és segítenek a természetes egyensúlyt, azaz azt a pH-értéket megőrizni.

Te mennyire vagy magabiztos? Ha kíváncsi vagy a válaszra, töltsd ki a Magabiztosság kvízt! A válaszadással women’secret utalványt is nyerhetsz.

Bővebb információkért kattints IDE!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top