Sztárok

Exkluzív: Penélope Cruz terhesen harcolt

Penélope Cruz terhesen vállalta a Karib-tenger kalózai – Ismeretlen vizeken forgatását. A színésznőt vonzotta a karakter, és hogy újra Johnny Depp-pel dolgozhat, aki szerinte egy igazán különleges ember.

A gyönyörű színésznővel a május 19-én moziba kerülő film kapcsán beszélgettünk.

Exkluzív: Penélope Cruz terhesen harcoltMi volt a véleményed a Karib-tenger kalózairól? Te is rajongó voltál?
Mind a három részt láttam, imádtam őket. Rengeteget nevettem a moziban minden egyes alkalommal, amikor ezeket az alkotásokat néztem. Lenyűgözött a karakter, amelyet Johnny létrehozott. Emlékszem, hogy rácsodálkoztam, amikor az első részt megnéztem. Egyszerűen briliáns alakítás. Éppen ezért nagyon boldog voltam, amikor Rob (Rob Marshall, a rendező – a szerk.) megkérdezte tőlem, hogy nincs-e kedvem csatlakozni a kalózokhoz. Rögtön igent mondtam neki. Johnnyval tíz éve nem dolgoztunk együtt, örültem, hogy megint a partnere lehetek.

Tíz év után újra Depp-pel… Milyen vele dolgozni?
Amikor tíz éve együtt dolgoztunk, nagyon jól kijöttünk egymással. Barátok lettünk, de a film befejezése után hosszú ideig nem láttuk egymást, ezért külön öröm volt számomra ismét vele forgatni.. Johnny nagyon édes figura, aki mindenkivel kedves. Emellett pedig nagyon okos, gyors és igazán humoros. Az egyik legviccesebb ember, akit ismerek. Ráadásul óriási szíve van. Igazán különleges ember.

Az általad megformált Angelica az első női kalóz. Mesélj róla! Milyen nő?
Nő létére igazi kalózlélek – trükkös, manipulatív, és amikor arra van szükség, veszélyes. Imád játszadozni, de jószívű, és soha nem a rosszindulat hajtja. Amitől a karaktere még érdekesebb lesz az az, hogy a személyisége tele van ellentmondásokkal. Igazi nő: tudja, hogy szerezze meg, amit akar. Még azt is tudja, hogyan befolyásolja Jack Sparrow-t. Intelligens lány, aki tisztában van azzal is, hogy ha egyenlő akar lenni Jackkel, akkor meg kell tanulnia hazudni, jó színésznőnek lenni a hétköznapokban.

Exkluzív: Penélope Cruz terhesen harcoltÉrdekes a viszonyuk Jack Sparrow-val…
Angelica múltbéli események miatt vissza akar vágni Jacknek. De emellett szüksége is van a férfira, mert csak együtt tudják teljesíteni a küldetésüket. Mindkettő rendelkezik olyan információval, amely a másiknak nincs meg. Persze egész idő alatt piszkálják is egymást, érdekes kapcsolatuk van, sokat küzdenek. De tudod, akik ellenségek, azok általában szeretik egymást…

Milyen volt megtanulni kardozni?
Két hónapig tanultam a forgatás kezdete előtt. Így amikor felvettük a jeleneteket, már ismertem a koreográfiát, nem jelentett nehézséget eljátszani őket. A harcos jeleneteket úgy tanultuk meg, mintha tánc lenne. A Nine című zenés filmben számos nagy táncos jelenet volt – ezekre ugyanúgy készültünk, mint a Karib-tenger kalózainak vívásaira, verekedéseire. Rob ugyanúgy koreográfiát tervezett ezekre, mint a táncokra. Egyébként én semmit nem csinálhattam, ami veszélyes, Rob és Johnny nagyon vigyázott rám, illetve a producerünk és a stúdió is.

Mit szeretsz ebben a filmben?
Amerikában általában a kisebb költségvetésű filmek szerepeit szoktam elvállalni, amelyben kevesebb akció van, mert a legtöbbször azoknak a szereplői az érdekes karakterek. A Karib-tenger kalózai esetében azonban egy akciódús műben sikerült érdekes figurára lelnem. Ezzel pedig bepillanthattam egy nagy költségvetésű stúdiófilm kulisszái mögé is, ami örömmel tölt el. Imádom a kalózok világát: gyönyörű és érdekes.

És milyenek voltak a sellők? Meg az élő halottak?
Ó, a sellők… Téged is ők érdekelnek, igaz? Mindenki a sziréneket akarja látni. Mi is így voltunk vele. Mindenki fantáziál arról, hogy ha valóságosak lennének, akkor hogy néznének ki. Ebben a filmben gyönyörűek, de veszélyesek. Emlékszem, a forgatáson mindenki azt várta, hogy mikor láthatjuk a lányokat, akik a sziréneket játsszák, utána pedig arra vártunk, hogy meglássuk, hogy fognak kinézni végül a filmben. Csodaszépek és szexisek lettek. A férfiak szeretni fogják a látványt.

És az élő halottak?
Engem nem ijesztenek meg, mert mindannyian nagyszerű srácok, akikkel hat hónapot töltöttem együtt. Napi öt-hat órát voltak a maszkban. A maszkmesterek remek munkát végeztek. Hajnal háromkor kezdtek dolgozni a fiúkon, hogy a forgatásra minden rendben legyen.

A film kalandfilm is, sok utazással. A forgatás is hasonló volt?
A forgatás varázslatos élmény volt:  imádtam a hajón forgatni,  de számos utazás is várt ránk, amiket szintén nagyon élveztem. Rengeteg gyönyörű helyszínen jártunk: Hawaiin, Puerto Ricóban, egy Palominito nevű kis szigeten, mindezek mellett jártunk Londonban, és természetesen Los Angelesben. A színészi munka egyik kiváltsága, hogy számos helyre utazhatunk, gyönyörű tájakat fedezhetünk fel. Olyan helyekre juthatunk így el, ahová egyébként nagyon nehéz lenne, mert különleges engedélyekre van szükség, vagy egyszerűen eszünkbe se jutna oda utazni.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top