Sztárok

Miért kellett vizsgálatra mennie Catherine hercegnőnek az esküvő előtt?

Egy amerikai magazin szerint Catherine hercegnő meddő, egészségügyi problémák miatt nem lehet gyermeke. Persze a témát azonnal felkapta a világsajtó, pedig mindez kamu. A hercegnőnek ugyanis orvosi vizsgálaton kellett átesnie az esküvő előtt, hogy biztosan tudják: a monarchia utódlása nem forog kockán.

Miért kellett vizsgáltra mennie Catherine hercegnőnek az esküvő előtt?

Miért kellett vizsgáltra mennie Catherine hercegnőnek az esküvő előtt?

Az angoloknak túl szexis Pippa Middleton

Egy trónörökös esetében különösen fontos, hogy utódja szülessen, hiszen így biztosítja a családja hatalmát és a monarchia folytonosságát. Éppen ezért minden hercegi esküvő előtt termékenységi vizsgálaton kell átesni a jövendő hercegnének. Így történt ez Catherine esetében is, akinek a meddőségéről szóló hírek egyáltalán nem igazak.

Mindenképpen fiút kell szülnie!
De a pletykáknál sokkal nagyobb „problémája” van Vilmosnak és Catherine-nek. Mégpedig az, hogy az elsőként fiúgyermekük szülessen. Jelenleg ugyanis egy 300 éves törvény értelmében az első fiúgyermek örökli a trónt, még akkor is, ha van nővére. II. Erzsébet is azért ülhet a trónon, mert nem született öccse, csak egy húga. Brit politikusok azonban felvetették, hogy meg kellene változtatni a diszkriminatív törvényt, mint tették azt Dániában, Norvégiában, Svédországban, így az első gyermek nemre való tekintet nélkül lenne a trónörökös. Csakhogy a brit uralkodó nemcsak Nagy-Britannia, hanem többek között Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Jamaica, a Bahama-szigetek, Barbados uralkodója is, így a trónöröklési törvény megváltoztatását ezeknek az országoknak is el kell fogadniuk. Ausztrália és Kanada pedig már jelezték, hogy számukra megfelelő jelenlegi formájában ez a szabály, különben is, van fontosabb dolguk is a helyi politikusoknak.

Miért kellett vizsgálatra mennie Catherine hercegnőnek az esküvő előtt?

Megszegte a legszigorúbb szabályt Vilmos herceg felesége

Megválasztják gyermekük nemét?
Catherine-re tehát óriási nyomás nehezedik, muszáj fiút szülnie. Ha így lesz, azzal az utódlási kérdés egy generációval kitolódik, ha nem, akkor alkotmányos válságot idézhet elő, és ki tudja, meddig húzódik majd a vita.
Éppen ezért sokak szerint Vilmos és felesége arra készülnek, hogy megválasszák a gyermekük nemét. Ez a Magyarországon még tiltott, de a világ sok részén engedélyezett eljárás viszonylag egyszerű: a spermiumokat különválasztják egy lombikban, a gyorsabbak a fiú utódot eredményezők, ebből kell aztán egyet mesterségesen beültetni. Így Vilmosnak és Katalinnak 90 százaléknyi esélyük van arra, hogy fiúk születik, aki majd elmondhatja, ő az első uralkodó, aki mesterséges úton fogant.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top