Sztárok

Kiverte a biztosítékot Stohl

Támadják a szakemberek Stohl Andrást, aki iskolai előadásai során kiskapukat keres arra, hogy miért nem baj, ha csak alkalmanként iszik.

Kiverte a biztosítékot StohlKiverte a biztosítékot a vezeklésből iskolai drogmegelőző körúton részt vevő Stohl András a drogprevenciós szervezeteknél. A színész szerintük senkitől nem kért tanácsot azzal kapcsolatban, hogy milyen nyelvezettel és milyen tartalommal kellene a diákokat eltéríteni a droghasználattól, ezért laikusként veszélyes butaságokat mond. A szervezetek több képviselője is beült András előadásaira, s azt mondják, azonnal változtatni kell a szövegezésen. A témában péntek reggel szólalt meg először szakértő, az ATV reggeli Start című műsorában. Dr. Németh Zoltán, az SOS Egyesület a Szenvedélybetegekért orvos elnöke azt szorgalmazza, Stohl Andrásék keressék meg őket a fiatalok érdekében – írta meg a Bors.

„Mind a körülményekben, mind az előadásmódban vannak kifogásolható pontok. Úgy hallottam megbízható kollégáktól – akik személyesen részt vettek Stohl előadásán –, hogy a színész kiskapukat hagy a gyermekek számára. Ez elfogadhatatlan! Nem húz éles határt a legális és illegális drogok között. Nem szerencsés, hogy olyan mondatokat is megfogalmaz, hogy nyugodtan bulizz, nyugodtan próbáld ki a drogot. Ezzel többet árt, mint használ. Üdvözítő lett volna – és még most sem késő, hiszen a hírek szerint folytatja a drogprevenciós körútját –, ha felveszi a kapcsolatot valamelyik hivatalos szervezettel, és konzultál vele vagy akár velünk. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen egy drogmegelőző előadás szövege” – magyarázza a doktor.

Stohl ügyvédje szerint védence szívesen tanul, ha kell.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top