Sztárok

Damu-per: Nincs ítélet! – Képgaléria a szerdai tárgyalásról

Véget ért a második tárgyalás is a Damu-ügyben. Mint ismeretes, a színészt erőszakos közösüléssel vádolják. A TV2 egykori arca BMW-vel érkezett a meghallgatásra, és amint vége lett a tárgyalásnak, kiviharzott a teremből. Két biztonsági őrt és Palácsik apját sikerült megszólaltatnunk. Folytatás: jövő pénteken.
Nézd meg képgalériánkat! Katt a képre!
Nézd meg képgalériánkat!
Katt a képre!

12:43

Vége a tárgyalásnak, Damu kiviharzott ügyvédjével és elrohant. A bírónő minden nyilatkozatot letiltott. Tímea láthatóan édesapjáért aggódott a legjobban, amint kiért a tárgyalóteremből, simogatni kezdte a karját. A következő felvonásra jövő hét pénteken kerül sor, ám ítélet akkora sem várható.

12:18
Kijött az utolsó tanú is. A sajtót azonban még mindig kinn várakoztatják, nem tudni, mikorra várható ítélethirdetés. Damu hangos torokköszörülése kihallatszik a teremből.

11:43
Bement az utolsó tanú is. Palácsik és Damu benn ülve hallgatta végig a tanúkat. 

11:31
Újabb tanú hagyta el a termet, ő sem nyilatkozik. Megkérdezzük, Tímea vagy Damu tanúja volt-e. Egyiké sem. Akkor a taxisofőr? A válasz határozott fejbólintás, majd zsupsz be a páternoszterba. Hogy valójában ki ült a taxiba, ki hívta azt, és mi volt a végcél, egyelőre nem derül ki.

11:15
Tímea édesapja kijött a teremből. Megkérdeztük, mennyire viseli meg ez a cirkusz, a férfi szűkszavúan válaszolt: Korábban, amikor megtudtam, mi történt, rosszabb volt.

10:55
A folyosón azt pletykálják, hogy az előző tárgyaláson a bírónő többször is belé fojtotta a szót Damuba. A várakozók közül  mindenki börtönbüntetésre tippel, a felfüggesztett szóba sem kerül.

10:50
Két tanú beszélgetünk a folyosón. Az urak annak a lakóparknak a biztonsági emberei, ahol Damu lakik. Ám a biztonsági őrökből egy szót sem lehet kihúzni, ám pár perc múlva egyikük meggondolja magát és a Nők Lapja Cafénak mégis megszólalt. „A szakadt ruha igaz, véres azonban nem volt!” Tehát Tímea valóban zaklatottan, szakadt ruhában távozott az ominózus éjszakán Damu lakásából. Az urak ezt minden bizonnyal a bírónővel is közlik majd, amint bebocsátást nyernek.

Nézd meg képgalériánkat! Katt a képre!
Nézd meg képgalériánkat! Katt a képre!

10:18
Hét beidézett tanúból négy megjelent a bíróságon, köztük Palácsik Tímea édesapja. A bírónő újfent felhívta a figyelmet a zárt tárgyalásra, és kitessékelte a sajtót a teremből. Tímea édesapjával ácsorgunk a folyosón, a férfi meglehetősen feszültnek tűnik. Sokan azt várták, hogy megüti Damut, de a férfibunyó elmaradt.

10:00
Tímea visszafogott, egyrészes szürke ruhában várakozik, ügyvédjével beszélget. Láthatóan megviseli a felfokozott médiaérdeklődés.

09:50
Előzetes várakozással ellentétben Damu Roland ezúttal is egy kétszemélyes BMW-vel érkezett, mindössze a tárgyalás kezdete előtt tíz perccel. „Kicsit már unom ezt a hercehurcát” – jelentette ki Damu, aki feszültséglevezetésként a lépcsőzést választotta a páternoszter helyett. „Szerintem ma sem lesz még  ítélet” – vélekedett a TV2 egykori sztárja. A sértett Palácsik Tímea már a folyosón üldögélt Damu megérkezésekor, aki ezúttal is köszönés nélkül sétált el a sértett mellett.
 

Előzmény:
Június 16-án, csütörtökön volt Damu Roland első tárgyalása. A Jóban Rosszban egykori Várnagy Elődjét az ügyészség erőszakos közösüléssel és két rendbeli személyi szabadság megsértésével vádolja.
13 nappal ezelőtt Damu Roland és volt barátnője, a sértett, Palácsik Tímea is megjelent a bíróságon. Akkor a tárgyalóterem tele volt újságírókkal, de mivel a bíró zárt tárgyalást írt ki, mindenkit kitessékeltek a teremből, így a mi tudósítónk is a folyosóra kényszerült. Másfél héttel ezelőtt először Damu Rolandot hallgatták meg, őt követte a sértett, Palácsik Tímea. Az első tárgyalási nap hamar véget ért, mindössze négy órát töltött az egykori szerelmespár a bíróságon, mivel a beidézett tanúkból, úgy tudjuk, csak ketten mentek el.
Damu Roland ügyvédje, dr. Mohácsi Ferenc akkor elmondta a Nők Lapja Cafénak: minimális annak az esélye, hogy a következő kitűzött tárgyalási napon, tehát június 29-én megszülethessen az elsőfokú ítélet.

A tárgyalás ma folytatódik, tudósítónk pedig már ott ül a bíróságon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top