Sztárok

Nem kér nászajándékot Albert herceg és menyasszonya

Július 2-án házasodik az 53 éves II. Albert monacói herceg, aki egy dél-afrikai szépséget, Charlene Wittstockot veszi el.

A legidősebb hercegi esküvő
Nem kér nászajándékot Albert herceg és menyasszonyaEnnyi idősen még soha nem házasodott uralkodó az európai arisztokrácia történetében. A 2005-ben elhunyt III. Rainier herceg és az 1982-ben halálos autóbalesetet szenvedett híres hollywoodi filmsztár, Grace Kelly fiának tömérdek kalandja, valamint két házasságon kívül született gyermeke az utóbbi évtizedekben bőven adott témát a lapoknak. Amint feltűnt a herceg mellett egy nő, a lapok már hallották is az esküvői harangokat. Albertet már összeboronálták Claudia Schifferrel, Naomi Campbell-lel, Viktória svéd trónörökössel, sőt egyszer hírbe hozták Molnár Nagy Ő Anikóval is. A herceg azonban csak nem nősült! Mindez alkotmányos válságot idézett elő Monacóban: módosítani kellett a törvényeket, hogy ha Albert utód nélkül hal meg, akkor nővére, Caroline hercegnő gyermekei örökölhessék a trónt.

Nem kér nászajándékot Albert herceg és menyasszonyaHűséges lesz a playboy herceg?
Albert most megnősül. Választottja Charlene Wittstock, egy 33 éves, dél-afrikai állampolgárságú, a 2000-es sydney-i olimpián ötödik helyezést elért úszónő. Albert és Charlene tíz éve ismerik egymást, de csak 2006 februárjában álltak a nyilvánosság elé, amikor együtt jelentek meg a torinói téli olimpián. Charlene-nek volt ideje megismerni a herceget, és biztosan nagyon szeretheti, ha két törvénytelen gyerek után feleségül megy hozzá és bízik abban, hogy hűséges társa lesz.

Nem kér nászajándékot Albert herceg és menyasszonyaGolfozik, kertészkedik, franciául tanul
A herceg és Charlene évek óta együtt élnek a monacói hercegi palotában, együtt jelennek meg társadalmi eseményeken, nemrégiben közösen képviselték Monacót Vilmos és Katalin esküvőjén is. Miközben már a jegyesség alatt uralkodói kötelességét teljesíti, Charlene megpróbál önmaga maradni. Szívesen golfozik, kertészkedik, francianyelv-órákat vesz, vacsorára pedig kizárólag vegetáriánus ételeket főz.

Az alattvalók is hivatalosak az esküvőre
Nem kér nászajándékot Albert herceg és menyasszonyaKözben szervezi a július 2-ai esküvőt, melyet Bernard Brasi monacói érsek tart, és amely hatalmas népünnepély lesz. Hogy a monacóiak is részt vehessenek rajta, a ceremónia nem a miniállam katedrálisában lesz, hanem a hercegi palota előtti téren. Ezt követően, a házasok hibrid autójukon tiszteletkört tesznek, majd a lakodalom helyszínére, a híres Oceanográfiai Múzeumba hajtanak. A fenséges menüt egyébként a Monacóban élő, francia származású séf, Alain Ducasse fogja elkészíteni a mintegy ötszáz fős vendégseregnek. A séf nemrégiben pár részletet megosztott az ételsorral kapcsolatban: „Olyan lesz, mint a mediterrán tenger eszenciája, az ízek, az illatok, a színek, a frissen fogott halak, zöldségek és desszertnek gyümölcsök orgiája.”
Albert és Charlene egyébként, csakúgy Vilmos és Katalin, nem kérnek nászajándékot: azt szeretnék, az erre szánt pénzt utalják át arra a külön bankszámlára, ahonnan különböző jótékonysági szervezeteket támogatnak majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top