Sztárok

Álterhes volt Gombos Edina férje

Gombos Edina férje meglepő vallomást tett... Alberto ugyanis az Aktív kamerájának elmondta, hogy ő is terhesnek érezte magát, amikor annak idején Edina a kislányukat várta. De vajon tényleg lehetséges, hogy egy férfi terhesnek érezze magát?

Terhességi jelek Gombo Edina férjén

Vetkőztetnék Gombos Edinát

Felmérések szerint némelyik kispapa annyira aktívan részt vesz a várandósság időszakában, hogy több tünetet is felfedezhetnek magukon, mint például az émelygés vagy a kívánósság. Tóth Szabi a Mokkában viccesen megjegyezte, a szülőszobán már neki is fájásai voltak, sőt a mellbimbója is megkeményedett. Gombos Edina férjének viszont valóban nőtt a pocakja, míg gyermeküket várták. Ugyanis annyit evett, hogy míg felesége csak 9 kilót, Alberto 20-at hízott.

„Tényleg létezik olyan, hogy a kispapa produkálja a tüneteket. A férjem nem csak kikerekedett, de rendesen rosszul lett, amikor a szülőszobán vajúdtam” – mesélte Edina.

Sőt, létezik szülés utáni depresszió is – méghozzá a férfiaknál!

A norfolki Eastern Virginia Medical School kutatói 5000 kilenc hónaposnál fiatalabb gyermeket nevelő házaspár adatait elemezték. Különböző súlyosságú depressziót az újdonsült anyák 14 százalékánál diagnosztizáltak, de a kispapák egytizedénél ugyancsak megmutatkozott a jelenség.

A kutatás, amelynek eredményeit a Pediatrics (Gyermekgyógyászat) című amerikai szaklapban publikálták, nem hozott semmi újat a kismamákat sújtó depressziót illetőleg. Ám igazi szenzációként hatott a kispapák búskomorsága, hiszen körükben kétszer oly gyakori a depresszió, mint az amerikai férfilakosság átlagosan 5 százalékos érintettsége.

A kutatást koordináló James Paulson szerint a szülés utáni depresszió időben való felismerése és kezelése nemcsak a betegek, hanem gyermekeik szempontjából is rendkívül fontos. A depressziós szülők ugyanis lényegesen kevesebb figyelmet fordítanak gyermekeik nevelésére, mint az egészségesek.

James Paulson szerint a nők szülés utáni depressziójának ugyan egyre több figyelmet szentelnek, az esetek nagy részében nem ismerik fel a kórképet. Még siralmasabb a helyzet, ha a kispapák depressziójáról van szó, amelyről a közelmúltig még a szakemberek sem tudtak semmit, magukról az érintettekről nem is beszélve.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top